Utile

Cum să te îmbraci în funcție de personalitatea ta

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, însă de cele mai multe ori acest proverb înșeală. Află că stilul vestimentar poate fi o carte de vizită, dar și o reprezentare a personalității tale. De-a lungul timpului, odată cu trecerea prin diverse etape și totodată maturizarea, ne putem simți nesiguri în legătură cu stilul vestimentar pe care ne-am dori să îl abordăm și mai ales ce anume ne-am dori ca acesta să comunice. Fie că ești un bărbat extrovertit sau unul introvertit, află că iți poți regăsi propriul stil și adaugă o nota de originalitate conform personalității tale.

Vestimentația și personalitatea se influențează reciproc, de aceea este de dorit să știm ceea ce ne dorim să transmitem. A te decide asupra stilului nu presupune doar a îmbina piesele corespunzător , fiind și o investiție de timp și bani, deoarece hainele pot fi purtate o perioadă lungă de timp și combinate cu ușurință.

Tipuri de personalități și stilul potrivit:

  • Conservatoare : iți place să ai o rutina bine stabilita și ești o persoana pragmatica. Daca te regăsești aceste trăsături cu siguranță nu te ghidezi după tendințe în alegerea pieselor vestimanetare. Nu iți place să ieși în evidenta, lucru care nu o spune mai bine decât abordarea stilului clasic, cât mai comod și compus din croiuri simple. Culorile potrivite acestei personalități sunt tonurile închise, neutre, cât și non-culorile.

Idealul vestimentar este reprezentat de cămașa în dungi pentru bărbați, pantaloni clasici și sacou, iar în anotimpurile reci complementate de un palton de stofa.

  • Extrovertit  : te faci remarcat în orice cerc social și ești supra-numit “sufletul petrecerii”. Nu iți place să tii cont de normele sociale și iți place să abordezi o multitudine de stiluri. Încearcă să te lași ghidat de combinații cromatice violet-roșu, galben-portocaliu, verde-galben, conform cu Roata Culorilor. Punctul forte al acestui stil sunt accesoriile cum ar fi ochelarii de soare, ceasurile moderne , eșarfele masculine  sau pălăriile.
  • Rezervat : cu o personalitate puțin mai introverta, eviți aglomerările sociale. Consideri că omul poarta haina și nu invers și de aceea preferi să investești în piese care nu se vor demoda prea curând. Blugii și tricourile simple sunt cheie în garderoba ta, iar pentru ocazii speciale nu eziți în a purta jachete de piele sau adidași în trend.
  • Personalitatea contradictorie: încă din nume ne-am dat seama că acest tip de personalitate nu pare a tine cont de reguli, tu iți creezi propriul stil și propriile tendințe. Magazinul online Gama.ro poate fi un punct de plecare în alegerea celor mai potrivite cămăși de zi cu zi. Ai momente în care abordezi un stil smart-casual și zile în care porți compleuri sport în cele mai puternice culori. Masculinitatea este unul din punctele tale forte și de aceea reușești mereu să ieși în evidenta.

Stilul nu este o stare de moment, este o reflecție a ceea ce numim personalitate. Întreagă experiență de viață, persoanele și împrejurimile sociale influențează modul în care te îmbraci într-o foarte mare măsură și de aceea este important că garderoba să fie o extensie a personalității tale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button