Utile

Cum să-ți ajuți copilul să învețe mai ușor să meargă, distrându-se în același timp? Citește ACUM!

Odată ce copilul tău va afla că picioarele sunt cheia pentru a se mișca, îi va place să le folosească pentru a se deplasa și pe propriul set de roți. 

Dacă ești părintele unui copil mic, probabil că ai văzut sau auzit despre mașinuțele fără pedale pentru copii. Aceste vehicole fără pedale preiau din ce în ce mai mult rolul premergătoarelor ca alegere populară pentru micuții care învață să meargă.

Iată care sunt avantajele folosirii unui vehicul fără pedale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău

  • Siguranța

Aceste mașinuțe fără pedale pentru copii sunt mai sigure și mai practice decât tricicletele. Pe o astfel de jucărie, copiii sunt concentrați mai mult pe menținerea echilibrului decât pe pedalare. Drept urmare, ei vor fi mai pregătiți pentru o pierdere neașteptată a echilibrului și sunt mult mai puțin susceptibili să cadă.

  • Învățarea mai rapidă a mersului și dezvoltarea abilităților motorii

O astfel de jucărie are, de obicei, patru roți și mânere ușor de prins. Odată ce copilul tău învață cum să folosească ambele picioare pentru a împinge jucăria înainte, va trece la folosirea alternativă a membrelor inferioare. În curând va afla singur că metoda asta îl poate face să meargă mai repede.

Mașinuțele fără pedale oferă suport pentru micuții care nu sunt destul de pregătiți să stea în picioare sau să meargă singuri. Acest tip de jucării stimulează, de asemenea, echilibrul și coordonarea. În plus, unele dintre ele au un mâner sau o bară în spate, ce permite copilului să treacă și la împinsul jucăriei. Exersând în fiecare zi, nu va trece mult până când va sta în picioare (și va merge) de unul singur.

  • Deprinderea mai ușoară e mersului pe bicicletă sau tricicletă

Odată ce devine încrezător pe patru roți, micuțul tău poate avansa spre o bicicletă de echilibru. Aceasta are doar două roți, nu are pedale și nici un stabilizator. Este suficient de joasă pentru ca cel mic să-și sprijine picioarele ferm pe pământ. Puiul tău poate împinge bicicleta înainte cu picioarele sau, dacă obosește, îl poți împinge cu ajutorul unui mâner de la spate. Pe măsură ce câștigă încredere pe un astfel de vehicul, micuțul va deprinde modul de echilibru necesar mersului pe bicicleta normală cu pedale.

  • Entuziasmul

În loc să te rogi de copii pentru a-i ademeni afară la joacă, ei vor fi entuziasmați să iasă cu noua mașinuță la o plimbare. Copiii adoră independența și sentimentul de satisfacție pe care îl obțin din folosirea unei jucării de acest fel. 

Fie că este admirat de trecători sau bombardat cu priviri invidioase de ceilalți copii în parc, cel mic își dă repede seama că există ceva interesant în privința noii jucării și va dori să arate că este stăpân pe acțiune.

Pentru a începe antrenametul micuțului tău cu noua jucărie, găsește o zonă plană și sigură. Poate parcul tău local are alei plane sau o zonă de joacă unde el își poate încerca abilitățile. Asigură-te că poartă o cască bine montată pentru mai multă siguranță.

Când ai găsit un loc sigur, stai în fața jucăriei, la nu mai mult de 10m distanță. Acest lucru îi va oferi un spațiu destul de mare de acoperit pentru a încerca să ajungă la tine. Cere-i să stea cu un picior de o parte și de alta a jucăriei și, împingând cu picioarele, să se îndrepte spre tine.

Spune-i să continue să împingă și să privească la tine în loc de a se uita la pământ. Acest lucru îl va ajuta pe micuț să meargă în linie dreaptă.

În concluzie pentru a-l ajuta pe copilul tău să-și obțină echilibrul și să deprindă mai rapid și mai ușor mersul o mașinuță fără pedale este o unealtă eficientă dar și plăcută. 

Sursa foto: Shutterstock.com

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button