Știrile zilei

Cum și-a luat un bărbat o țeapă de 10 milioane, crezând că l-a lovit norocul

În zadar poliția mediatizează numeroasele cazuri de înșelăciune. Persoane prea credule continuă să le cadă pradă escrocilor a căror inventivitate pare să nu aibă limite.

De pildă, un bărbat din Râmnicu Sărat a pățit-o în primăvară, atunci când a cumpărat tinichea la preț de aur. Omul tocmai ieșise din sediul unei unități bancare când a fost oprit pe stradă de un individ care, sub pretextul nevoii urgente de a fi operat, i-a cerut un ajutor în bani.

Bărbatul s-a învoit să-l ajute, însă în schimbul a 1.000 lei oferiți pentru mai multe bijuterii din aur, așa cum i s-a spus, a primit tinichele. Când și-a dat seama, a cerut ajutorul polițiștilor. Escrocul a fost prins după aproape patru luni de cercetări, iar păgubitul și-a recuperat banii.

„În continuarea acti­vităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale de la Poliția Municipiului Râmnicu Sărat cu privire la comiterea unei înșelăciuni, în ziua 5 august, a fost identificat principalul bănuit, un bărbat de 39 de ani din Argeș.

Din cercetările efectuate, a reieșit că în ziua de 10 aprilie a.c., bănuitul ar fi abordat un râmnicean de 50 de ani și, sub pretextul că are nevoie urgentă de bani, l-a înșelat substituindu-i suma de 1.000 de lei cu mai multe obiecte din aliaj, despre care argeșeanul a susținut că ar fi din aur.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de către polițiști, și a fost predat părții vătămate. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infrac­ționale.”, precizează repre­zentanții IPJ Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close