Administrație Știrile zilei

Cum vrea primarul Toma să facă din Buzău un „ORAȘ-MAGNET”

Dezvoltarea unei comunități nu se poate face peste noapte. Este premisa de la care au plecat edilii buzoieni, care, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate ieri, la Primărie, au lansat „Planul strategic de dezvoltare a municipiului Buzău până în 2030”, un proiect complex despre care Constantin Toma crede că poate aduce bunăstare locuitorilor Buzăului.

Potrivit liderului de la Palatul Comunal, pentru ca Buzăul să devină un adevărat oraș magnet pentru locuitorii săi, pentru investitori şi pentru turişti, este nevoie de un plan strategic de dezvoltare pe 12 ani, respectiv până în 2030.

Constantin Toma a explicat că Planul strategic de dezvoltare a municipiului Buzău este unul perfectibil. El a mai adăugat că dezvoltarea unei comunităţi constă în crearea şi îmbunătătirea permanentă a capacităţii de dezvoltare în plan economic, educaţional, social şi cultural.

Unul dintre obiectivele economice expuse în acest plan este legat de transformarea unei părţi din aeroportul militar de la Boboc, în aeroport civil cu facilităţi atât pentru transportul de persoane, cât și pentru marfă, care, odată realizat, ar putea deservi toată partea de est a României. Ideea a mai fost expusă și în trecut:

[highlight]„Vă pot spune doar că este un proiect realizabil. La nivel de discuții, acestea au fost făcute, deci se poate realiza așa ceva. În etapa urmatoare vom stabili planul detaliat pentru fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, cu termene și responsabili, astfel încât pas cu pas orașul nostru să devină cât mai atractiv și mai competitiv.”,[/highlight] a spus edilul.

Iată câteva dintre obiectivele în domeniul economic ce ar putea fi realizate:

  • îmbunătăţirea permanentă a competitivităţii, inovării și promovării spiritului antreprenorial în municipiul Buzău, cu accent pe industrii inovatoare;
  • crearea de incubatoare de afaceri sectoriale;
  • dezvoltarea de parcuri industrial;
  • realizarea de clustere economice;
  • înfiinţarea unei bănci naţionale de resurse genetice vegetale (bancă de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinal şi aromatice);
  • realizarea unui lanț de înaltă tehnologie în domeniul horticulturii;
  • îmbunătăţirea permanentă a infrastructurii destinate mediului de afaceri;
[highlight]Avem deja cel mai mare jucător din România la Buzău – mă refer la grupul taiwanez -, dar mai sunt și alte firme. Această energie, ca să îi spun așa, putem să o canalizăm astfel încât să o luăm înaintea altora și să devenim chiar un centru naţional al economiei circulare. Noi trebuie să reușim să ne diferențiem față de alte orașe, din România sau din altă parte, pentru că și orașele la fel ca și oamenii, ca și firmele sunt în competiție între ele.”[/highlight], a mai declarat primarul Constantin Toma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.