Știrile zilei

Cuplurile din Buzău au început să-și anuleze nunțile

Trebuia să fie un an fabulos, dar s-a transformat într-o mare dezamăgire pentru sute de cupluri din Buzău care trebuie să amâne momentul unirii destinelor din cauza pandemiei de Covid-19.

Dar afectați nu sunt doar cei care visau să își pună anul acesta pirostriile, ci întreaga „mașinărie” de organizare a unei nunți: restaurantele, saloanele de înfrumusețare, florăriile, fotografii, cofetăriile și alți câțiva:

„Multe dintre cupluri și-au anulat deja nunțile, iar cu altele suntem în discuții. Încercăm să le reprogramăm la anul, dar nu toți își doresc acest lucru. De pildă, doi tineri care au programată nunta în septembrie știu că până atunci se va termina (pandemia – n.red.), dar se tem că nu le vor mai veni invitații. E dezastru pentru mulți dintre noi. Angajații sunt acasă, în șomaj tehnic, pe 75%, dar nu cred că situația poate dura mult”, ne-a declarat un antreprenor din domeniul organizării de evenimente, care deține patru saloane în Buzău.

Pe Facebook au apărut topicuri în care se dezbate aprins oportunitatea organizării unei nunți, în condițiile în care mirii visau ceva, iar realitatea e cu totul alta:

„Bună! Sunt într-o situație puțin dificilă și nu prea știu ce să fac. Am fixat nunta pt anul acesta în septembrie, dar având în vedere situația economică și haosul prezent, nu știu dacă lumea va mai veni..
Așadar, aș vrea să îmi spuneți sincer dacă voi ați participa sau nu la nunta unei cunoștințe/ rudă/ prieten.. Dacă ar fi ok pentru voi sau dacă ar fi greu și ați accepta sa mergeți numai dacă acea persoană vă este extrem de apropiată?
Răspunsul vostru la invitație și implicit bugetul alocat ar fi același ca înainte sau pandemia ar influența decizia pe care o luați?
Menționez faptul că inițial au spus destui oameni că vor veni și am stabilit nunta la un restaurant la care trebuie să avem 200 de invitați minim. Nu ne-am permite să achităm integral aceste costuri … de asta mă gândesc să amân pt mai-iunie 2021. Pe de altă parte, ma gândesc că e posibil ca acest subiect sa reapară, deci automat ar fi același lucru.
Sfaturile de la rude au fost împărțite, majoritatea spun că va fi totul bine la toamna; prietenii clar sunt și ei obiectivi, deci am nevoie de păreri strict obiective.
Mulțumesc anticipat pt eventualele răspunsuri.” – #PostareAnonimă

Răspunsurile nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre opinenți cred că oamenii se vor teme să mai onoreze invitații la nunți și botezuri de teamă că epidemia ar putea izbucni din nou, în grupuri organizate.

Sunt însă și persoane care cred că iubirea nu se programează și că tinerii însurăței ar trebui să își pună pirostriile chiar în ziua la care au visat de atâta timp.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Personal nu as merge la nunta dar as darui mirilor ceva mai putin decat daca eram prezenta.Pana la urma nu mergem la nunta ptr mancare si bautura ,mergem s-a punem si noi o mica caramida la temelia unei tinere familii.Pandemia nu poate invinge dragostea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close