Politică

Curățenie de primăvară în PSD Buzău / Liderii cu probleme penale, trași pe dreapta

Lupta pentru putere din PSD Buzău pare a fi tranșată de noile condiții de integritate, votate vineri, de Consiliul Național al partidului. Deptatul Marian Ghiveciu și senatorul Victor Mocanu ar urma să fie suspendați din funcțiile de conducere pe care le dețin în PSD.Mocanu GHIVECIU
Membrii de partid inculpați în dosare de corupție, la punerea în mișcare a acțiunii penale, își pierd, după caz, funcția de membru al Guvernului sau de conducere din Parlament; membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică în cadrul PSD; membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși; membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid; membrii de partid condamnați definitv pentru fapte de corupție își pierd defintiv calitatea de membru al PSD. Sunt prevederile noii rezoluții privind integritatea membrului PSD, care ar urma să producă efecte imediate.
Astfel, parlamentarii buzoieni Marian Ghiveciu și Victor Mocanu sunt descalificați din start din lupta pentru șefia PSD Buzău, deoarece sunt trimiși în judecată în dosare de corupție.
În această situație, singura variantă viabilă pentru conducerea filialei buzoiene ar fi Marcel Ciolacu, deputat și secretar al Camerei Deputaților, care ar putea candida în tandem cu senatorul Eugen Teodorovici.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button