Știrile zilei

CURBA MORȚII. Locul din Buzău care își ia tribut zeci de vieți omenești

Șoseaua de Centură. O variantă de evitare a aglomerației urbane a Buzăului folosită de mulți șoferi care preferă să-și scurteze drumul până la destinație. Din nefericire, unii conducători auto care aleg acest drum extrem de periculos își scurtează viața, pentru că nu puține sunt accidentele care se soldează aici cu pierderi de vieți omenești.
Unul dintre punctele negre pe harta drumului de numai câțiva kilometri este curba aflată pe tronsonul dintre Dedeman și Fabrica de Bere. Până acum, zeci de accidente s-au produs aici, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil. Multe dintre ele s-au soldat cu decesul șoferilor sau al pasagerilor din autovehicule.
Ultima nenorocire s-a produs duminică, la orele dimineții. Un autoturism Dacia Nova, înmatriculat în București, care se apropia din direcția Mărăcineni, a pierdut controlul volanului, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Autoturismul a pătruns pe contrasens, izbind frontal un Audi, al cărui șofer nu a mai putut evita impactul. În urma coliziunii, două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre șoferul și pasagerul din dreapta al Daciei, asupra cărora nu s-au găsit actele de identitate. Alte două persoane, aflate pe bancheta din spate a autovehiculului, au fost grav rănite, fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare pentru a le scoate dintre fiarele mașinii contorsionate.
În aceeași curbă, acum cinci luni, o nenorocire avea să-i curme viața tânărului Laurențiu Păun, cameraman la un post local de televiziune. Un bolid scăpat de sub control în curba morții l-a secerat pe Laurențiu, chiar în momentul în care acesta filma un accident rutier produs în zonă. Șoferul povestea mai târziu că nu avea viteză, însă nu-și explică de ce a pierdut controlul volanului.
De altfel, în zonă au răsărit, de-a lungul vremii, numeroase cruci, în memoria celor care și-au pierdut viața în locul considerat de șoferi blestemat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close