Știrile zileiUtile

Cursuri de formare în vogă

Conform Standardului Ocupaţional, Consilier pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu.”

Misiunea Consilierului pentru dezvoltare personală este de a-i impulsiona şi ghida pe ceilalţi sã devinã independenţi şi sã realizeze faptul cã într-adevãr, se pot ajuta singuri în situaţiile problematice. Acest lucru se realizeazã prin susţinerea clienţilor în identificarea resurselor interioare proprii, a punctelor forte, a credinţelor şi valorilor care formeazã persoana sa însã şi prin analiza şi clarificarea, intr-un cadru controlat, a  cauzelor care produc perturbaţiile sau blocajele. Conştientizarea resurselor existente la nivel personal, faciliteazã identificarea soluțiilor constructive de rezolvare a problemelor. Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea soluţiei optime de rezolvare a blocajelor apãrute, contribuind astfel la diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate şi a blocajelor temporare induse în evoluţia personală pe unul sau mai multe planuri.

Centrul de Formare Profesionalã ARINI organizeazã cursul de Consilier pentru dezvoltare personală. Acesta este un curs de perfecţionare ce se desfãşoarã pe durata a 40 ore, destinat persoanelor cu studii superioare. Cursul se desfãşoarã modular şi se finalizeazã prin susţinerea unui examen de absolvire. În urma absolvirii se obţine un Certificat de Absolvire acreditat de M.E.N. şi M.M.J.S., recunoscut Naţional şi prin apostilare, Internaţional. Cursul este adresat atât managerilor sau persoanelor care au în subordine angajaţi însã şi persoanelor care doresc sã se dezvolte personal şi sã identifice diverse tehnici prin care sã poatã veni în ajutorul persoanelor care se confruntã cu diverse probleme.

CURS NOŢIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENÃ

Conform legislaţiei în vigoare, certificarea instruirii privind însuşirea Noţiunilor fundamentale de igienã este obligatorie pentru operatorii care desfaşoarã activitãţi în domenii de activitate cum ar fi: alimentaţia publicã, ambalare şi distribuire mãrfuri alimentare, cosmeticã, frizerie, coafurã, manichiurã/ pedichiurã, masaj, producerea, transportul şi îmbutelierea apei, servicii de curãţenie, persoanelor care activeazã în colectivitãţi de copii şi tineri şi în unitãţi de cazare, servicii de dezinfecţie şi deratizare.

H.G. 857/2011, publicatã în M.O. nr. 621/01.09.2011, reglementeazã sancţiunile aplicabile în cazul nerespectãrii normelor de Igienã. Lipsa unui certificat de instruire privind insuşirea noţiunilor fundamentale de igiena se pedepseşte cu o amendã între 500 – 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 5.000-10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeazã personal cãruia îi lipseşte aceasta atestare.

Centrul de Formare Profesionalã ARINI, pe baza avizelor nr. 34241/23.05.2016 emis de Ministerul Sãnãtãţii şi nr. 35077/27.05.2016 emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, organizeazã programul de instruire privind insuşirea Noţiunilor Fundamentale de Igienã pentru operatorii care activeazã în cele 5 module de activitate specificate de legislaţia naţionalã. Acest Curs de igiena Cluj se finalizeazã cu un examen a cãrui promovare implicã eliberarea de cãtre Direcţia de Sãnãtate Publicã a Certificatului de Absolvire cu valabilitatea de 3 ani. Modulele pentru care se organizeazã cursul sunt:

  • MODULUL 1: Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor, inclusiv alimentaţia publicã şi a colectivitãţilor
  • MODULUL 2: Servicii de curãţenie în unitãţi de asistenţã medicalã, colectivitãţi de copii şi tineri, unitãţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)
  • MODULUL 3: Producţia şi distribuţia apei potabile şi producţia apei îmbuteliate
  • MODULUL 4: Servicii de îngrijire corporalã (cosmeticã, frizerie, coafurã, manichiurã, pedichiurã, masaj etc.)
  • MODULUL 5: Servicii de tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button