ARTICOLUL ZILEIPoliticăȘtirile zilei
ULTIMA ORĂ

Cutremur pe scena politică? | Adrian Mocanu ar urma să preia conducerea PNL Buzău

Bursa zvonurilor îl dă ca viitor lider al PNL Buzău pe Adrian Mocanu.

Încurcate sunt căile politicii! Un zvon potrivit căruia fostul deputat Adrian Mocanu ar urma să preia conducerea organizației PNL Buzău, după fuziunea cu PMP, aruncă în aer scena politică buzoiană. Informația, care circulă „pe surse”, nu a rămas fără reacție din partea actualului președinte PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, în timp ce la PMP e încă tăcere.

Luna trecută, PMP a ținut un congres extraordinar în urma căruia fostul deputat Adrian Mocanu a devenit președinte executiv al formațiunii. Făcând, deci, parte din conducerea centrală a partidului, Adrian Mocanu ar fi reușit să negocieze, în condițiile unei viitoare fuziuni PNL – PMP, preluarea conducerii a patru organizații județene liberale din țară. Printre ele s-ar număra și cea de la Buzău.

Totul trebuie însă luat, deocamdată, cu titlu de zvon, deoarece fuziunea celor două partide nici măcar nu a avut loc, iar dinspre PMP-ul condus de Eugen Tomac și, mai nou, de Adrian Mocanu, nu a venit până acum nicio astfel de informație.

Totuși, în mediile politice se vorbește despre o tot mai posibilă fuziune între PNL și PMP și despre faptul că liderul liberal Florin Cîțu nu ar fi zis „nu” unei astfel de propuneri. Mai mult, Adrian Mocanu ar fi reușit chiar să negocieze, în favoarea sa, preluarea organizației liberale buzoiene.

  • Gabriel Avrămescu așteaptă lămuriri de la Florin Cîțu.

Cum nu iese fum fără foc, liderii politici vizați de schimbare au reacționat imediat. Actualul președinte al PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a comentat zvonurile ultimelor zile, opinând că este necesară o clarificare a situației chiar din partea președintelui partidului. Tonul spuselor lui Avrămescu și „semantica gesturilor” sunt însă mai mult decât relevante pentru înțelegerea situației actuale:

Îl aștept pe domnul Cîțu să spună dumnealui, în persoană, aici, la Buzău ceea ce are de spus, că dacă spun eu, să nu se interpreteze. Noi îl așteptăm”. (video – 00:55)

Pe de altă parte, deputatul Gabriel Avrămescu i-a arătat pisica actualei conduceri a PNL, anunțând că o posibilă îndepărtarea a sa din funcție, pentru a-i face loc lui Mocanu, nu va trece fără o reacție din partea celor doi parlamentari pe care organizația îi are. Avrămescu lasă să se înțeleagă faptul că PNL ar putea să nu mai conteze pe votul celor doi în Parlament.

În momentul acesta noi am reușit să avem structuri în toate localitățile. E un Birou Politic Județean și cred că toți am demonstrat că putem face niște lucruri pentru Buzău. Pentru noi este extrem de important că noi suntem o echipă. Până la urmă, suntem doi parlamentari. Nu cred că stăm așa, pe vreo majoritate confortabilă în Parlament, ca să ne permitem tot felul de discuții de genul acesta. În afară de asta… V-am zis, eu sunt învățat să mă lupt, eu sunt învățat să intru în competiție. Și nu mi-a fost frică niciodată să mă lupt cu nimeni pe scena politică.”, a mai declarat Gabriel Avrămescu.sansanews.ro

PNL Buzău are două voturi în actualul deliberativ, în urma alegerilor din decembrie 2020 trimițându-i în Parlament pe deputatul Gabriel Avrămescu și pe senatorul Vlad Pufu, patronul unui trust de presă buzoian. La ultimele alegeri din PNL, Avrămescu a mers pe mâna lui Florin Cîțu, în timp ce Vlad Pufu a ales echipa lui Ludovic Orban. A fost însă o alegere de moment, deoarece Pufu nu l-a mai urmat pe Orban și mai departe, în Forța Dreptei.

Rămâne de văzut dacă zvonurile apărute în ultimele zile au vreun sâmbure de adevăr sau dacă totul e o perdea de fum menită să slăbească autoritatea în partid a președintelui Avrămescu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 comentarii

  1. Sincer…acest om ne -a facut sa il regretam pe Romanescu ! Nu imprastie in jurul lui decit ura si metode staliniste . Speram sa se care cit mai repede !

  2. Nu il va da nimeni jos, stati cuminti. Citu n-are curaj sa se atinga de el pentru ca..stiti voi.
    Apoi trolii din institutii, unii specializati in santaj o sa le dea alora care isi permit sa se amestece cate o scatolaca de o sa se linisteasca. Membri de partid, activitsti, institutii, presa, sunt sub cisma PNL Bz pentru multa vreme, asa ca Mocanu sa se linga pe bot de functie!

  3. Bine ati „zvon”, caci se pare ca toata intelegerea a picat. AR fi intervenit cineva din PSD puternic la dl Citu sa-l mentina pe Gabi la Buzau.

  4. Gluma anului… Mocanu,președinte PNL Buzău..:))) Dacă la ultimul bilanț,populația orașului Buzău nu depășește 70.000 ,după asemenea anunț abia o să încropim o comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button