Știrile zilei

Cutremurătorul caz al tinerei care s-a aruncat de pe podul de la Mărăcineni, după ce a fost violată

Arestarea unui individ care a abuzat și șantajat trei minore din Buzău readuce în actualitate tenebrele unui caz cutremurător de viol, încheiat cu sinuciderea victimei. 

Astăzi, polițiștii buzoieni au reținut un bărbat de 52 de ani, acuzat că a întreținut raporturi sexuale și a șantajat trei minore din Buzău. Individul le racola pe fete pe internet și ajungea să aibă relații cu ele, deși victimele nu au vârste mai mari de 15-17 ani. Cu unele dintre ele, individul a întreținut relații sexuale, pe altele le-a agresat sexual. În timpul orgiilor, bărbatul le fotografia, după care le șantaja.

Curând, polițiștii aveau să descopere că suspectul este nimeni altul decât Costel Ghiță, un bărbat care a ispășit 11 ani de închisoare dintr-o condamnare de 15 ani, pentru un viol comis în 1997.

Era luna a aprilie a anului 1997 când Costel Ghiță si Marius Turcu, alături de alti tineri, baieti si fete, au dus-o pe tânăra Simona Preda (19 ani) în garsoniera lui Marius Turcu, din cartierul buzoian Micro 14. Aici, prin violențe fizice si psihice, băieții au supus-o la raporturi sexuale si acte de perversiune sexuală, iar apoi au transportat-o, la cererea ei, în comuna Maracineni. După ce a ramas singura, au sustinut anchetatorii, tânăra s-a aruncat de pe podul Mărăcineni în râul Buzau, unde a decedat ca urmare a „asfixiei mecanice consecutiva submersiei (inecului)”, fiind auzita de un sătean în timp ce striga dupa ajutor.

Costel Ghiță
  • Șase ani mai tarziu, timp în care Costel Ghiță a stat in arest preventiv – unde a contestat măsura prin refuz de hrană – Costel Ghita si Marius Turcu au fost condamnati definitiv la 15, respectiv 17 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de viol urmat de sinuciderea victimei.

Costel Ghiţă a executat doat 11 ani în puşcărie, fiind considerat autorul moral al decesului.  A fost eliberat în 2008, după 11 ani de detenție.

Astăzi, el este suspectat de agresiune sexuală, întreținerea de relații sexuale cu un minor și șantaj, fapte pentru care riscă ani grei de închisoare.

În trecut, Costel Ghiță a încercat pe toate căile să demonstreze că în dosarul său o fost comisă o gravă eroare juduciară.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button