Cultură

Dacă tot nu are sediu / Muzeul Județean pleacă prin oraș, în căutare de vizitatori

Proiect inedit gândit de reprezentanții Muzeului Județean Buzău, care, în lipsa unui spațiu adecvat amenajării de expoziții, au hotărât să plece „Cu muzeul prin oraș”.246998889-193856-700_700
Organizată sub egida și cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, activitatea culturală dă posibilitatea buzoienilor să vizioneze expoziția panotată Buzău. Istorie și actualitate, precum și obiecte din patrimoniul instituției muzeale, expuse într-un cadru inedit.
Pentru prima dată, Muzeul Județean Buzău expune într-un spațiu mai puțin convențional. Expunerea va fi însoțită de către specialiști din cadrul instituției muzeale, cu care publicul va avea posibilitatea să interacționeze în mod nemijlocit.
Activitățile vor avea loc în 18 octombrie 2014, orele 10.00 – 14.00, la parter-ul centrului comercial Aurora Shopping Center Buzău, unde va putea fi vizitată expoziția panotată Buzău. Istorie și actualitate, precum câteva arme de foc din colecția de istorie a Muzeului Județean Buzău și pe 1 noiembrie 2014, între rele 10.00 – 16.00 – în cadrul centrului comercial Galleria Mall Buzău. Aici, pe lângă expoziția panotată, vor putea fi observate artefacte cu vechimea de peste 4000 de ani – din cadrul colecției de arheologie a Muzeului Județean Buzău.
Deși lucrările la clădirea de pe bulevardul Nicolae Bălcescu au fost finalizate, imobilul nu poate fi dat în folosința instituțiilor de cultură din cauza consilierilor județeni ai opoziției, care ori votează împotrivă, ori se abțin de la vot.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button