PoliticăȘtirile zilei

Daniel Țiclea, mesaj clar pentru PSD: „Sper ca nominalizările pe care le vor înainta să arare respect față de Instituția Prefectului”

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, le transmite un mesaj clar social-democraților buzoieni, care urmează să-i numească în funcție pe cei doi subprfecți ai județului. În cadrul unei emisiuni televizate, liberalul și-a exprimat speranța că PSD îi va nominaliza, ca secunzi ai săi, pe doi oameni „maturi” și „cu reputație”.

Prezent în platoul Campus TV, prefectul liberal al județului Buzău a vorbit despre scurtul său mandat de până acum, exprimându-și încrederea că noua alianță PSD-PNL va funcționa. Totuși, el le-a transmis partenerilor de coaliție un semnal clar cu privire la viitoarele numiri în funcția de subprefrect:

„Sper ca nominalizările pe care dânșii (social-democrații – n. red.) le vor înainta să arare respect față de Instituția Prefectului, să arate că dânșii conștientizează momentele prin care trecem.”, a spus Țiclea în emisunea difuzată la Campus TV.

  • Săgeți către partenerii de coaliție.

În cadrul aceleiași intervenții, prefectul nu și-a refuzat câteva „săgeți” către PSD Buzău, partid care va numi cei doi subprefecți, dacă va avea la dispoziție „resursa umană”:

„Eu sper să nominalizeze persoane mature, cu experiență în administrație, cu reputație, pentru că avem, în aceste momente, de toate aceste calități pe care eu le-am enumerat. Bineînțeles, ca să facă sta trebuie să și aibă la dispoziție resursa umană”, a mai spus prefectul.

Potrivit unor surse politice, doi social-democrați vor ocupa funcțiile de subprefect din județul Buzău. Primul este șeful Serviciului Județean Anticorupție Buzău, comisarul-șef Gabriel Ilie, care ar fi primit deja girul colegilor de la Râmnic și aprobarea Bucureștiului.

Comisarul-șef Gabriel Ilie urmează să iasă la pensie în scurt timp, moment din care poate ocupa fără probleme cea de-a doua funcție de la „Casa Albă”.
  • Constantin „Dodo” Cristea, subprefect de Buzău. 

Cel de-al doilea subprefect va fi Constantin Cristea, administratorul public al Primăriei Vernești. El are 34 de ani și este unul dintre favoriții președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Constantin Cristea

După câțiva ani petrecuți în aparatul central, unde a ocupat postul de consilier la cabinetul secretarului de stat din Ministerului Turismului, tânărul Constantin Cristea s-a întors la Vernești, unde a devenit city-manager în primăria condusă de Daniel Năstase.

Cel mai probabil, înscăunarea celor doi se va realiza în următoarea ședință de guvern de miercuri, 12 ianuarie 2022.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Domnule Prefect, vedeți că sunt mai multe PETIȚII trimise Prefecturii, la care nu ați răspuns! Vă rog să puneți instituția Prefectului in legalitate și să răspundeți la toate petițiile din urmă! Mulțumim! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: