EducaţieȘtirile zilei

Dascălii buzoieni se pregătesc de grevă

Tensiuni crescânde în rândul cadrelor didactice buzoiene. Peste 5000 de dascăli se pregătesc de grevă de avertisment, după ce hotărârile judecătorești privind plata dobânzilor legale nu au fost puse în aplicare nici până astăzi, la doi ani de la pronunțarea lor.

Potrivit profesorului Ion Dobre, lider al Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Buzău, pe 29 septembrie, în toate școlile din județ ar urma să aibă loc o grevă de avertisment, constând în neparticiparea dascălilor la cursuri în intervalul orar 11:00 – 13:00. Decizia a fost luată în ședința Consiliului județean al SÎP de vineri.

„La forurile superioare s-a tot tergiversat punerea în aplicare a acestor sentințe, iar astăzi ne aflăm în situația ca ele să se prescrie. Am obținut o audiență la domnul ministru Mircea Dumitru, însă Domnia sa ne poate primi abia pe data de 29, când se întoarce în țară, adică exact în ziua în care noi avem programată greva.”, a declarat, pentru Reporter Buzoian, liderul SÎP Buzău.

Liderii de sindicat din școlile buzoiene trebuie acum să anunțe SÎP dacă profesorii mențin decizia grevei de pe 29 septembrie sau dacă așteaptă întrevederea cu ministrul, în vederea deblocării acestei situații.

În situația de a pierde drepturile bănești stabilite prin hotărâri judecătorești din cauza termenului de prescripție se află doar Buzăul, însă procese câștigate sau aflate pe rol există în mai multe județe din țară. Multe dintre acestea s-ar putea ralia mișcărilor de protest al căror ton va fi dat de Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button