Politică

De aici a pornit totul + OPINIE

După scandalul caragialesc consumat ieri în fața Primăriei Buzău, opinia publică s-a împărțit în două: 

  • Unii sunt cei care îl susțin pe consilierul Roșioru, a cărui justificare pentru lovitura aplicată vloggerului ar fi tocmai atitudinea sfidătoare a celui din urmă;
  • Alții sunt cei care s-au poziționat în favoarea lui Sîrbulescu, bazându-se tocmai pe faptul că a el a fost cel agresat fizic, iar asta se vede din imaginile pe care le vom prezenta mai jos.

În realitate, adevărul este undeva la mijloc. Înainte de toate, trebuie spus că adevăratul casus belli nu a fost nici zgomotosul proiect de hotărâre „Piața Revoluției”, nici faptul că vloggerul îl filma. Motivul real pentru care consilierul local l-a lovit pe Sîrbulescu într-un acces de furie îl reprezintă atitudinea din ultima vreme a vloggerului.

Pentru că, trebuie s-o spunem franc, Cristian Sîrbulescu a luat în bombeu aproape toată clasa politică din Buzău, de batjocura sa pretinsă a fi pamflet nereușind să scape nici presa locală.

Așadar, dacă i-am face apologia lui Roșioru, am putea spune că Sîrbulescu nu-i tocmai ușă de biserică. Totuși, vloggerul măcar o face asumat și nu pretinde că este vreun profesor universitar cu o conduită ireproșabilă și cu pensionul la Paris (Sau da?).

De cealaltă parte, ieșirea lui Silviu Roșioru este impardonabilă. La fel de complice cum este și lipsa de reacție a tuturor consilierilor din Primăria Buzău. Nu poți să taci în momentul în care un consilier municipal bate un cetățean pe treptele Primăriei. Statutul special de ales local trebuie mai degrabă onorat printr-o conduită ireproșabilă decât speculat pentru..privilegiile sale.

Asta ca să nu mai spunem că nu este pentru prima dată când Silviu Roșioru sare la bătaie (vezi momentul în care sare la colegul Dunel).

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Nu m-ar interesa, daca neomul asta nu ar trai din banii nostri si daca actiunile lui, de infractor, nu ne-ar influenta viata.
    Insa astia sunt alesii nostri, ai buzoienilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button