Știrile zilei

De ce a fost lăsat gol acest perimetru? (foto)

După montarea avionului în rondul de la Carrefour, autoritățile nu au mai slăbit ritmul lucrărilor în zonă. Motivul? Peste două zile aici va avea loc o ceremonie militară și religioasă prilejuită de dezvelirea monumentului adus de la Boboc.

Dacă toate capetele scuarurilor au fost amenajate ca de sărbătoare, cu dale noi și ronduri de flori, unul singur a fost lăsat liber, la cererea expresă a Armatei.

Mai exact, este vorba despre scuarul dintre Penny și Carrefour, acolo unde lucrătorii Urbis nu au pus nimic. Motivele au legătură cu faptul că, vineri dimineață, pe porțiunea de numai câțiva metri pătrați va ateriza un parașutist ce va aduce pe brațe logoul Buzăului.

Militarul profesionist va sări de la înălțimea de 2000 de metri și va ateriza la punct fix, chiar pe scuarul din fața avionului. Alți nouă parașutiști vor ateriza în apropiere, undeva pe prundul Buzăului.

Ceremonia militară și religioasă prilejuită de dezvelirea monumentului Forțelor Aeriene Române va avea loc vineri, la ora 10:00, și va cuprinde defilare, parașutări și treceri de aeronave, cu ocazia ” Zilei Forțelor Aeriene Române”.

Evenimentul va avea loc în rondul din zona Carrefour de la intrarea în municipiul Buzău dinspre Râmnicu Sărat.

La ceremonie va participa și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, al treilea om din stat, căruia i se va prezenta și Onorul.

Buzoienii sunt invitați să ia parte la acest eveniment.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close