Știrile zilei

De ce am creat „Buzău Air View”

Mircea Eliade spunea, într-una dintre lucrările sale, că orice pământ natal „alcătuiește o geografie sacră”. Și, pe bună dreptate, pentru cei pe care valurile vieții i-au purtat către alte limanuri, poate mai liniștite, orașul copilăriei nu poate fi uitat niciodată. El devine oraș mitic.

Buzăul face parte din viața noastră. Fie că am rămas, fie că am plecat, filonul nostru rămâne cel de buzoian. O spun oameni cu multă carte și cu educație aleasă, tineri sau cu argint la tâmple. Buzău nu e tocmai Marseille, dar pentru noi e leagănul copilăriei, casa cea dintâi, locul în care am descoperit lumea.

De ce am creat Buzău Air View? Poate pentru că mai avem încă multe locuri frumoase de descoperit și de arătat lumii sau poate pentru că, de sus, totul arată altfel. Natura, orașul, oamenii – toate par să se miște într-un ritm al lor, care te provoacă să vezi lumea cu ochi mai buni.

Poate pentru că, așa cum spune și acel clișeu bine bătătorit, nu vom lua nimic cu noi dincolo. Și așa este, de vreme ce, la final, tot ceea ce ne rămâne sunt amintirile. Amintiri legate de oameni, de întâmplări, de locuri.

Pe mine mă știți. În orizontul mentalitar buzoian nu m-am fixat tocmai ca o prezență prea plăcută, iar asta poate și pentru că scriu despre subiecte considerate lipsite de importanță, devalorizate. Asta nu înseamnă însă că Buzău Air View nu poartă în sine germenii frumosului.

Personal, îmi propun să redescopăr farmecul călătoriei și să-l povestesc în imagini, în speranța că îi va inspira și pe ceilalți. Vreau să creez conținut video care să cuprindă tot ce e frumos și util călătorului pornit la drum cu mari speranțe către un ținut de legendă precum cel al Buzăului. Fiecare loc de aici spune o poveste, iar cei care o ascultă măcar o dată devin parte din ea.

Mă angajez să fiu cât se poate consecvent cu relatările, dar nu și zgârcit cu metaforele. Pentru că numai așa poți descrie cel mai reușit oamenii, locurile, tradițiile și obiceiurile dintr-un ținut atât de fermecător precum cel al Buzăului.

Vă invit, așadar, să zăboviți câteva momente în acest spațiu virtual în care voi încerca să vă prezint principalele atracții ale județului și ale municipiului Buzău.

Lumea e o carte, iar cine nu călătorește citește doar prima pagină! Și, poate – cine știe -, următoarea dumneavoastră vizită va fi chiar în Ținutul Buzăului!

Cu respect,

Al dumneavoastră,

Cosmin Șontică

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

 1. Buna ziua,
  Foarte interesant si util in acelasi timp!
  O sa-mi anunt toti prietenii sa-l vizioneze,poate le starneste interesul sa-l vada si pe viu.
  Mult succes si la cat mai multe vizualizari!
  Cu respect!
  Rodica Sohaciu

 2. Frumoase imaginile, frumoasa initiativa! Felicitari!
  P.S. Nici nu stiam cat spatiu pentru constructii imobiliare avem in Crang. Zambesc amar, pentru ca vad cu ochii minti ce va ramane din el peste 20-30 de ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: