Administrație Știrile zilei

De ce atâta grabă în Bariera Ploiești?!

Se lucrează la foc continuu în zona Cimitirului Eroilor, acolo unde autoritățile duc o luptă contracronometru pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii. Se lucrează cu patru firme concomitent, iar miza este una extrem de importantă: Pe 17 mai, aici va avea loc cel mai important eveniment dedicat cinstirii eroilor din România, la care vor participa înalte oficialități alte statului și ale bisericii.

Poate niciodată Buzăul n-a fost nesfârșitul șantier de astăzi. Toate forțele municipalității sunt concentrate în zona Eroilor, deoarece, în mai puțin de o lună și jumătate va avea loc cel mai mare eveniment militar și religios din istoria Buzăului.

În zona b-dului Unirii – Tronson Centura Buzau Nord – bd. Mareșal Al. Averescu, în zona Cimitirului Eroilor, este o forfotă permanentă. Echipele a patru firme de construcții și amenajări sunt prezente aici, într-un efort conjugat pentru redesenarea întregii zone. Peste numai o lună și jumătate, de Ziua Eroilor, aici ar urma să sosească Președintele și Premierul României, Patriarhul Daniel, Ambasadori ai țărilor care au eroi îngropați aici și alte înalte oficialități.

Zona va căpăta o cu totul altă față. Trotuarele vor fi reamenajate și va apărea o pistă pentru biciclete, carosabilul va fi asfaltat, iar gardul din beton al unității militare va fi pavoazat cu imagini emblematice din războaiele în care au luptat ostașii români.

  • Șefii Bisericilor, invitați la eveniment.

Primarul Constantin Toma a invitat toți capii bisericilor care au îngropați ostași în Cimitirul Eroilor. Potrivit unor surse, la Buzău ar urma să sosească inclusiv inclusiv Muftiul României, Murat Iusuf, și Arhiepiscopul Mitropolit de București Ioan Robu, șeful Bisericii Romano-Catolice din România.

Lucrări de modernizare se desfășoară în același timp și în cadrul ansamblului arhitectural al Cimitirului Eroilor. Au fost reabilitate până acum Biserica Militară și Domul Central, urmând ca și celelalte

Pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții, Primăria municipiului a luat decizia impunerii unei restricții de circulație în zonă. Lucrările ar trebui să se finalizeze în circa o lună pentru a fi gata pe 17 mai, de Ziua Eroilor.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */