Știrile zilei

De ce au amânat consilierii locali construirea unui bloc în municipiul Buzău

O firmă care dorea să construiască un bloc pe strada Păcii din municipiul Buzău trebuie să mai aștepte, iar asta din cauza faptului că nu a lămurit un aspect considerat esențial de către aleșii municipali.

Mai exact, societatea „Matias Agrinvest” SRL, reprezentată de Irinel Niculiță, și-a propus să construiască un bloc de locuințe pe strada Păcii din municipiul Buzău, aproape de intersecția cu strada Mărăști. Potrivit proiectului, construcția P+2 ar respecta normele de urbanism chiar dacă se află între case, iar strada este destul de îngustă.

Toate bune și frumoase, până în momentul în care, ajuns în faza votului consilierilor municipali, proiectul a fost respins. Motivul, consilierul local Constantin Ionescu a relevat un aspect esențial pentru bunul mers al lucrurilor în contextul ridicării noii clădiri. Alesul a întrebat dacă blocul dispune de suficiente locuri de parcare pentru locatarii care vor cumpăra apartamente în viitoarea clădire.

În sprijinul întrebării sale, Ionescu a vorbit despre necesitatea existenței unui loc de parcare pentru fiecare apartament în parte, normă prevăzută de o Hotărâre a Consiliului Local.

Astfel, pentru că administratorul firmei nu a putut lămuri acest aspect, președintele de ședință, viceprimarul Ionuț Apostu, a propus amânarea proiectului pentru o ședință viitoare.

Construirea unui bloc de locuințe între casele de pe Păcii i-a iritat și pe locuitorii din zonă, care au spus din capul locului că nu va  exista loc suficient pentru mașini. Dacă investitorul va dovedi însă contrariul, el își va primi autorizația de construcție și va putea începe lucrările.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5