Știrile zilei

De ce avea polițista Cecilia Chiriță arma asupra ei

O întrebare aflată pe buzele tuturor după tragedia de ieri, în urma căreia polițista Cecilia Chiriță și-a pierdut viața, își găsește răspunsul chiar în regulamentul privind deținerea, portul și folosirea armelor de foc de către perosnalul operativ al M.A.I. 

După ce polițista Cecilia Chiriță și-a luat viața împușcându-se cu arma de serviciu, mulți s-au întrebat de ce femeia avea pistolul asupra ei, câtă vreme nu se afla în tură. Acestei întrebări i-au oferit răspuns reprezentanții IPJ Buzău, care au precizat că polițiștii din mediul rural nu sunt obligați să predea arma la ieșirea din tură, ei având obligația de a o păstra acasă, în condiții de siguranță.

Din spusele oficialilor IPJ, polițiștii care activează la secțiile din mediul rural își păstrează armele acasă, într-un seif special, cu două tipuri de încuietori. Potrivit sursei citate, aceste prevederi sunt menționate într-un regulament apărut în anul 2004, care vizează modul în care oamenii legii pot păstra și folsi armele de foc și munițiile. Multă vreme, regulamentul de ordine interioară a fost clasificat, însă de câțiva ani a fost declasificat și dat publicității.

Concluzia este că polițista Cecilia Chiriță nu era obligată să-și predea arma de serviciu la Secția de Poliție Mărăcineni.

Între timp, ies la iveală noi detalii privind tragedia care a zguduit lumea polițienească de la noi. Potrivit cotidianului Opinia, liniștea căminului famiiliei Chiriță ar fi fost tulburată în ultima perioadă de tensiuni care ar fi răbufnit în week-end. După două zile de discuții aprinse, luni dimineață, Cecilia și-ar fi sunat soțul și i-ar fi spus că este hotărâtă să își ia viața.

Săptămâna trecută, ea s-ar fi aflat în concediu de odihnă, iar luni dimineață ar fi trebuit să intre în tură. Pentru că nu a mai ajuns la serviciu, șeful Secției de poliție Mărăcineni l-ar fi sunat pe soțul Ceciliei, care a mers acasă și a descoperit nenorocirea. Ulterior, vecinii l-ar fi găsit prăbușit în fața blocului, de unde a fost transportat la spital în stare de șoc.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button