O întrebare aflată pe buzele tuturor după tragedia de ieri, în urma căreia polițista Cecilia Chiriță și-a pierdut viața, își găsește răspunsul chiar în regulamentul privind deținerea, portul și folosirea armelor de foc de către perosnalul operativ al M.A.I.
După ce polițista Cecilia Chiriță și-a luat viața împușcându-se cu arma de serviciu, mulți s-au întrebat de ce femeia avea pistolul asupra ei, câtă vreme nu se afla în tură. Acestei întrebări i-au oferit răspuns reprezentanții IPJ Buzău, care au precizat că polițiștii din mediul rural nu sunt obligați să predea arma la ieșirea din tură, ei având obligația de a o păstra acasă, în condiții de siguranță.
Din spusele oficialilor IPJ, polițiștii care activează la secțiile din mediul rural își păstrează armele acasă, într-un seif special, cu două tipuri de încuietori. Potrivit sursei citate, aceste prevederi sunt menționate într-un regulament apărut în anul 2004, care vizează modul în care oamenii legii pot păstra și folsi armele de foc și munițiile. Multă vreme, regulamentul de ordine interioară a fost clasificat, însă de câțiva ani a fost declasificat și dat publicității.
Concluzia este că polițista Cecilia Chiriță nu era obligată să-și predea arma de serviciu la Secția de Poliție Mărăcineni.
Între timp, ies la iveală noi detalii privind tragedia care a zguduit lumea polițienească de la noi. Potrivit cotidianului Opinia, liniștea căminului famiiliei Chiriță ar fi fost tulburată în ultima perioadă de tensiuni care ar fi răbufnit în week-end. După două zile de discuții aprinse, luni dimineață, Cecilia și-ar fi sunat soțul și i-ar fi spus că este hotărâtă să își ia viața.
Săptămâna trecută, ea s-ar fi aflat în concediu de odihnă, iar luni dimineață ar fi trebuit să intre în tură. Pentru că nu a mai ajuns la serviciu, șeful Secției de poliție Mărăcineni l-ar fi sunat pe soțul Ceciliei, care a mers acasă și a descoperit nenorocirea. Ulterior, vecinii l-ar fi găsit prăbușit în fața blocului, de unde a fost transportat la spital în stare de șoc.