Economic

De ce magazinul tău online are nevoie de implementarea unor certificate SSL?

Internetul este unul dintre mediile cu cel mai mare potential pentru comert, iar o confirmare a acestui fapt o reprezinta desigur numarul din ce in ce mai mare de magazine online care se regasesc astazi pe Internet. Odata cu dezvoltarea si extinderea Internetului, din ce in ce mai multi oameni au ales sa isi lanseze diverse proiecte online prin care sa isi asigure o sursa suplimentara de venit. Unul dintre aspectele cele mai ingrijoratoare pentru administratorii de astfel de afaceri a fost mereu siguranta care de-a lungul timpului a impus desigur o serie de probleme. In conditiile actuale insa, Internetul a devenit un mediu mult mai sigur daca ne referim strict la comertul electronic, gratie certificatelor SSL.

Certificatele SSL sau altfel spus certificatele de siguranta reprezinta astazi un strict indispensabil pentru orice magazin online avand in vedere ca acestea ofera utilizatorilor toata siguranta de care au nevoie atunci cand fac diverse cumparaturi online. Certificate SSL pentru siguranta afacerii tale se pot obtine astazi foarte simplu prin intermediul companiilor de profil precum este si Mxhost. Iata totusi cateva motive pentru care magazinul tau online ar trebui sa utilizeze un certificat SSL daca nu dispune inca de unul.

Ofera siguranta deplina magazinului si utilizatorilor.

            Implementarea unui certificat SSL inseamna un pas urias pe care il faci in primul rand pentru siguranta magazinului tau, dar si unul important pentru utilizatori. Aceste certificate SSL creeaza un canal unic de comunicatie, astfel ca toate schimburile de date care se realizeaza intre server si utilizator sunt in totalitate securizate, astfel ca nimeni nu poate patrunde pe acest canal unic, datele fiind intotdeauna in deplina siguranta. De-a lungul timpului au existat o serie de situatii in care datele au putut fi extrase cu usurinta de catre hoti in lispa unui astfel de calal de comunicatie.

85% dintre cumparatori evita site-urile online nesigure.

            Statisticile arata faptul ca aproximativ 85% dintre utilizatorii care fac cumparaturi online evita magazinele online care nu au implementat un certificat de siguranta. Atunci cand un magazin online are implementat un astfel de certificat, in dreptul adresei web a magazinului va aparea un lacatel de culoare aurie sau verde, astfel ca un utilizator poate identifica cu usurinta daca un magazin foloseste un certificat de siguranta sau nu. In conditiile date, utilizarea unui certificat SSL reprezinta un strict indispensabil atat pentru buna dezvoltare a magazinului, dar si pentru utilizatori.

Permite magazinului tau sa se dezvolte mult mai usor.

            Atunci cand vorbim despre magazine online, pozitionarea acestora in cadrul motoarelor de cautare este un lucru deosebit de important. Utilizarea certificatelor SSL poate aduce magazinelor online o pozitionare mult mai buna in cadrul motorului de cautare Google avand in vedere ca acestia au anutat in repetate randuri faptul ca siguranta reprezinta unul dintre factorii principali de pozitionare a unui site. Un certificat SSL reprezinta astfel nu doar un pas urias facut pentru utilizatori, ci si pentru buna dezvoltare a unui magazin online in timp avand in vedere modul in care este privita astazi siguranta online atat de catre motoarele de cautare cat si de catre utilizatori.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: