Cultură

De ce n-avem o țară „ca afară” ?

Cu toții ne plângem că țara noastră nu e ca alte țări civilizate pe care ne place să le numim „afară”, însă puțini dintre noi încercăm să arătăm ce nu merge aici, față de ce merge „acolo”.1798269_709347702450983_6372745268525802778_n

În materialul de față n-o să ne mai exprimăm punctul de vedere, așa cum încercăm să o facem de obicei.  Vă invităm însă pe dumneavoastră să ne spuneți de ce credeți că în România nu e la fel de bine de trăit ca în alte țări din Apusul bătrânului continent și de ce străinii care ne calcă pământul ar trebui să-și fixeze ceasurile cu 50 de ani în urmă.

Pe măsură ce comentariile dumneavoastră vor ajunge aici, vom completa articolul, până când vom arăta tuturor de ce n-avem o țară „ca afară”.

  •  B. HUDITOIU: Pentru ca nu avem niciun obiectiv de tara, nu ne propunem nimic, nu avem niciun target, niciun vis. Nu avem un politician capabil, un lider sa puna la aceiasi masa toate gruparile politice din Romania si sa stabileasca de comun acord un obiectiv de tara pe urmatori 10-20 ani pentru care sa lupte indiferent de cine vine la putere, sa aloce cei mai multi bani in aceea ramura. Cautam ceva la care ne pricepem, la care avem traditie si incercam sa ajungem cei mai buni la acel lucru. Opinie personala, nu ma gandesc sa candidez la prezidentiale.

 

  • Gina NICOARĂ:  Of, tară ca afară a devenit un cliseu.Eu vreau ca aici dar să functioneze legea si spiritul comunitar.Nu vreau ca afară în alte privinte. Si , dragi jurnslisti , mai lăsati limbajul vostru , al unora , de lemn .Cuvinte gen „ halucinant„ pentru orice rahat , nu ajută pe nimeni la nimic.Eu schimb postul.  In presa buzoiană e mult mai bine , mai mult profesionalism, oameni mai cititi si mai cu bun simt . Cei din presa centrală , cei mai multi , sunt cel putin enervanti.Eu zic că sunt alesi cei mai prosti.

 

  • Alexandra IANCU: Tara noastra e printre cele mai slabe tari de pe continent de pana acum !Gunoie ,lipsa de respect un parlament care nu face decat sa isi puna bani in buzunar nu sunt locuri de munca ,si fug in italia in spania si alte tari fiindca platesc mai bine aproape de 3-4 ori mai mult ca in romania sunt multi someri care nu au ce manca si dupa ce bea apa din cauza saracie ,o tara de nimic mizerie cat cuprinde la fel ca prostia .

 

  • Ana DIACONU:   Discuția este mult prea complicată. Ar trebui să începem ce înseamnă o țară ca afară, la ce țară ne referim de fapt. Cât despre defectele României… este greu de spus și ne-ar lua prea mult timp de discutat. Totul ar trebui să pornească de la educația primită la școală, în familie și de aici este un întreg lanț al slăbiciunilor… profesori slab pregătiți, părinți mult prea ocupați… iar adulții de mâine nu știu ce să facă cu viețile lor. De plâns, toți ne plângem. Ne plângem că Băsescu Traian ne este președinte, deși cei mai mulți l-am votat. Ne plângem că Victor Viorel Ponta merge cu barca la inundații sau că ar fi zis FĂ în loc de MĂ, cum a și zis de fapt. Ne împotmolim în lucruri mult prea mărunte când problemele sunt mult mai complicate. Nu căutăm cauza, ci doar efectul. Nu ne uităm că și noi avem o vină… oamenii nu pleacă din zonele unde știu de ani de zile că sunt inundații. Stau și așteaptă ca statul să-i salveze și anul ăsta cu barca. Eventual să le construiască și o casă pe care s-o ia apa la anul… etc, etc. M-am gândit la inundații find cel mai recent exemplu. Să mai spunem și de faptul că ne plac doar funcțiile și odată ajunși în frunte nu ne mai pasă de oameni? Mă refer aici la clasa politică în principal. Dar să revenim… nu știu de ce am vrea o țară ca afară… fiecare are hibele ei. Și mai avem o problemă, toți, noi toți. Faptul că nu ne ne ghidăm după principii, ci după cum bate vântul, după cine ne mai dă o găleată sau după cum bate vântul. Sunt de părere că probabil gândim diferit, dar eset părerea unui om care așteaptă mai mult și vrea mai mult, indiferent de la cine, dar nu indiferent cum. Îți mulțumim că ne ceri opinia și că ceea ce gândim noi contează. Îți mulțumim și sperăm să ne ții la curent cu tot ce se întâmplă în județ, dar și în afara lui. Apreciem ceea ce faci și vrem să citim mai multe editoriale semnate Cosmin Șontică. Cu drag.
 

 

 

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Discuția este mult prea complicată. Ar trebui să începem ce înseamnă o țară ca afară, la ce țară ne referim de fapt. Cât despre defectele României… este greu de spus și ne-ar lua prea mult timp de discutat. Totul ar trebui să pornească de la educația primită la școală, în familie și de aici este un întreg lanț al slăbiciunilor… profesori slab pregătiți, părinți mult prea ocupați… iar adulții de mâine nu știu ce să facă cu viețile lor. De plâns, toți ne plângem. Ne plângem că Băsescu Traian ne este președinte, deși cei mai mulți l-am votat. Ne plângem că Victor Viorel Ponta merge cu barca la inundații sau că ar fi zis FĂ în loc de MĂ, cum a și zis de fapt. Ne împotmolim în lucruri mult prea mărunte când problemele sunt mult mai complicate. Nu căutăm cauza, ci doar efectul. Nu ne uităm că și noi avem o vină… oamenii nu pleacă din zonele unde știu de ani de zile că sunt inundații. Stau și așteaptă ca statul să-i salveze și anul ăsta cu barca. Eventual să le construiască și o casă pe care s-o ia apa la anul… etc, etc. M-am gândit la inundații find cel mai recent exemplu. Să mai spunem și de faptul că ne plac doar funcțiile și odată ajunși în frunte nu ne mai pasă de oameni? Mă refer aici la clasa politică în principal. Dar să revenim… nu știu de ce am vrea o țară ca afară… fiecare are hibele ei. Și mai avem o problemă, toți, noi toți. Faptul că nu ne ne ghidăm după principii, ci după cum bate vântul, după cine ne mai dă o găleată sau după cum bate vântul. Sunt de părere că probabil gândim diferit, dar eset părerea unui om care așteaptă mai mult și vrea mai mult, indiferent de la cine, dar nu indiferent cum. Îți mulțumim că ne ceri opinia și că ceea ce gândim noi contează. Îți mulțumim și sperăm să ne ții la curent cu tot ce se întâmplă în județ, dar și în afara lui. Apreciem ceea ce faci și vrem să citim mai multe editoriale semnate Cosmin Șontică. Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!