Știrile zilei

De ce nu ni se mai spune nimic despre cazurile de la Buzău?

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pentru a nu induce panica, autoritățile au decis să nu mai comunice localitățile din care provin persoanele nou infectate. De pildă, de la Buzău au fost preluate, aseară și astăzi, doi bărbați care prezentatu simptome ale infectării cu COVID-19. Ambii bărbați au fost luați în costume de protecție din incinta spațiului de carantină situat pe strada Transilvaniei.

Medicii nu au mai folosit izoleta din cauza faptului că trebuia dezinfectată de fiecare dată după folosire. Cei doi suspecți au îmbrăcat costumele și au urcat în autospeciala ISU pe picioarele lor. Se pare că cei doi au fost transferați la Institutul „Matei Balș”.

La data de 23 martie, în județul Buzău se află în carantină 67 de persoane, iar pentru alte 2428 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Menționăm că mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

În ultimele 24 de ore, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și autorități publice locale au efectuat verificări la domiciliile a 1280 de persoane aflate în izolare. În urma controalelor, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.500 de lei pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu. Cele două persoane sancționate au fost plasate în carantină.

În continuare, pe raza județului Buzău, sunt desfășurate activități pentru verificarea și identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu și misiuni de verificare a respectării suspendării activității de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non alcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele și alte localuri.

Reamintim că, începând din această seară, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  5. e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.  Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.anei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button