CORONAVIRUS

De ce s-a omorât Adrian? Sinuciderea unui copil de excepție

Pe Adrian nu l-a putut salva nimeni de sine însuși. A fost un copil despre care colegii și profesorii vorbesc doar la superlativ. Pe lângă inteligență, avea și acel talent muzical care îl deosebea de ceilalți și care îl făcea atât de special. Dar Adrian a căzut, probabil, în cea mai neagră prăpastie a sufletului, deznădejdea. Deși este devreme să ne pronunțăm, cel mai probabil tânărul a căzut în ghearele unei depresii și a decis să pună capăt suferinței.

De ce s-a sinucis Adrian? Poate pentru că nu își imagina viața fără iubita lui sau poate că ascundea o suferință despre care nu știa nimeni. Statistica rece arată că, din zece adolescenți, doar unul ajunge să discute cu un psihlog, în timp ce restul se luptă singuri cu suferința.

Adrian era clasa a XI-a și, din spusele profesorilor, era un copil reprezentativ pentru clasa din care făcea parte. În descrierea făcută de colegi și cadre didactice nu au avut loc decât cuvinte de laudă: jovial, săritor și un prieten cum rar întâlnești.

Până la vârsta de 17 ani, Adrian încercase și emoțiile scenei, iar muzica populară nu mai constituia pentru el de mult un secret. Prin prisma capacităților sale muzicale, apropiații îi prevedeau un mare viitor,

„Doar ce am terminat de cântat împreună duminică seara….a plecat vesel bucuros spre oraș zicându-mi să îl aștept vineri la mine să repetăm,în această dimineață mi s-a sfîșiat sufletul când l-am vazut pe youtube spânzurat de podul de la mărăcinenidumnezeu să te ierte bunul meu prieten!” – Valentin

Cum e posibil ca un astfel de tânăr să-și dorească moartea? Este întrebarea aflată pe buzele tuturor. De ce nimeni nu a făcut ceva ca să-l salveze? Pentru că școala românească, societatea, mediul în care trăim nu sunt pregătite să ne întindă o vestă de salvare; pentru că tumultul vieții noastre nu ține cont de sensibilitate, de emoții, de atașament.

Adrian era din Lopătari, dar locuia cu chirie la Mărăcineni, alături de fratele său mai mare, cadru militar. Obișnuia să mai doarmă la prietena lui, dar ieri, cei doi s-ar fi certat la cuțite. Sunt zvonuri potrivit cărora Adrian s-ar fi sinucis din cauza iubitei sale, care îl părăsise chiar ieri. Durerea despărițirii a fost prea greu de suportat sau tânărul avea o suferință ascunsă? Sunt întrebări la care cei dragi încă mai caută un răspuns.

Noi, cei rămași, nu putem decât să deplângem dispariția unui copil, cu un mare viitor înainte. Să mergem acasă, să-i îmbrățișăm pe cei dragi și să le acordăm mai multă afecțiune. Pentru că tocmai lipsa ei este cea care, pe nesimțite, ne poate arunca în cea mai neagră prăpastie, făcându-se pentru ceilalți … invizibili.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Dumnezeu sa.l odihneasca in pace si in liniste.Degeaba dupa tragedie ne dam toti cu parerea ca era ca a facut.numai el stie de ce a ales sa faca acest gest.poate deumnezeu ii iarta greselile gandinduse la pruncul nenascut.dumnezeu sa te ierte Adita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close