Anunțuri Știrile zilei

De ce s-au tot tăiat arbori din Pădurea Crângului?

Încă din toamnă, mai mulți buzoieni reclamau tăieri de arbori în diferite zone ale Parcului Crâng. Oamenii se temeau atunci că defrișările au loc fără aprobarea vreunui organ silvic, iar postările pe rețelele de socializare cu această temă s-au viralizat. În realitate, tăierile au fost efectuate de către Direcţia Silvică Buzău, din rațiuni bine întemeiate.

Mai exact, Direcția Silvică a fost nevoită să taie o parte dintre ulmii din Parcul Crâng, după ce zeci de hectare au fost afectate de o ciupercă ce provoacă aşa-numita „boală olandeză a ulmului”. Ciuperca s-a răspândit pe teritoriul întregului judeţ Direcţia Silvică tăind, în câteva zile, aproape 800 de metri cubi de material lemnos bolnav.

„Ni s-a recomandat ca măsură de urgenţă tăierea ulmilor uscaţi pentru reducerea presiunii infecţioase şi a pagubelor. Menţionăm că nu există tratament pentru combaterea acestei ciuperci, agentul patogen care provoacă uscarea exemplarelor de ulm fiind ciuperca Ophiostoma novo-ulmi, răspândită în toată Europa”, a declarat, pentru Jurnalul de Buzău, directorul Direcţiei Silvice Buzău, Cornel Pitiş.

Potrivit sursei citate, angajaţii instituţiei taie doar exemplarele uscate, pentru a opri răspândirea ciupercii. Ulmul reprezintă doar 20% din speciile ce cresc în Crâng, parc ce se întinde pe o suprafață de 180 de hectare.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5