Utile

De ce sa renunti la detergentii obisnuiti in favoarea celor bio? Afla lucruri pe care NU le stiai!

Alegerile pe care oamenii le fac in viata sunt esentiale si, intr-un fel sau altul, reusesc sa le influenteze parcursul. O astfel de alegere este cea care se refera la detergentii folositi pentru mentinerea igienei personale. Putini oameni cunosc faptul ca detergentii clasici, obisnuiti, le afecteaza sanatatea. Instructiunile de pe ambalaj sunt cele care pot sa te ajute in acest sens, pentru ca aici sunt inscrise ingredientele produselor. Daca vei gasi scris cuvantul „surfactant”, atunci ar trebui sa-ti pui un mare semn de intrebare. 

Specialistii atrag un semnal de alarma cu privire la modalitatea in care detergentii afecteaza sanatatea omului si a mediului in care acesta traieste si evolueaza, pentru ca cele mai multe produse de acest fel contin substante ce nu sunt biodegradabile, ci unele periculoase, cum ar fi: sulfatul de sodiu, alchibenzensulfonat de sodiu, fenoli, fosfati, inalbitori etc. Problemele de sanatate, care ar putea sa apara daca se folosesc aceste tipuri de detergenti pe termen lung, sunt numeroase, printre care pot fi enumerate alergiile, afectarea sistemului nervos, bolile degenerative. 

Iata ce trebuie sa stii despre detergentii bio pentru a te bucura de proprietatile lor!

Orice persoana responsabila ar trebui sa inlocuiasca produsele obisnuite, care contin substante chimice, cu unele bio, ce protejeaza mediul, dar si omul, in acelasi timp. 

Daca vrei sa ai parte de calitate, atunci intra pe site-ul prova.ro, pentru ca aici vei gasi o gama diversificata de detergenti bio, ce mentin igiena rufelor si a spatiului locuit, fara sa risti sa te imbolnavesti. 

Avantajele principale ale detergentilor bio sunt urmatoarele:

  • Contin ingrediente naturale si enzime de curatare extrase din plante. Acestea se dizolva in apa si nu lasa in urma diferite reziduuri nedorite. Cei ce se intreaba daca produsele au acelasi efect precum cel al detergentilor obisnuiti, ar trebui sa afle ca raspunsul este unul afirmativ. Puterea de curatare este similara, asa ca pot fi utilizati fara niciun fel de probleme in acest sens;
  • Exista detergenti bio adecvati pielii bebelusilor si copiilor, fiind conceputi special pentru acestia;
  • Un lucru pe care poate putini il cunosc este si faptul ca intre detergentii biodegradabili si cei de tip bio exista unele diferente. Ultimii pot fi, in acelasi timp, si biodegradabili, pe cand acestia nu sunt neaparat 100% bio;
  • Produsele bio nu contin substante modificate genetic, nu au efect negativ asupra mediului inconjurator sau asupra organismului (ca urmare a purtarii hainelor spalate cu acest tip de produse, de exemplu), iar animalele sunt cele mai fericite, pentru ca substantele nu sunt testate pe corpul lor inainte de a le pune in vanzare. Colorantii nu se regasesc printre ingredientele unui produs de acest fel;
  • Detergentul bio este compatibil cu fosele septice si cu sistemele de filtrare, necesita un consum mai mic de apa pentru clatire si nu va lasa in urma acea textura usor cleioasa, specifica produselor chimice, care ramane pe suprafata hainelor sau vaselor.

In concluzie, utilizarea produselor de curatare bio devine primul pas catre alegerea de a trai in mod armonios cu mediul inconjurator si de a lupta pentru mentinerea sanatatii organismului la cote cat mai inalte. Totodata, suprafatele cu care acestea intra in contact nu vor fi agresate chimic.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button