Știrile zilei

De ce se tem scafandrii să mai intre în lacul Siriu | „Sunt mai mari decât oamenii”

Cazul dispariției unui tânăr de 32 de ani în apele lacului de la Siriu scoate la iveală un alt pericol al uriașei întinderi de apă din nordul județului. Localnicii spun că pericolul care îi paște pe cei care se încumetă să intre în baraj este cât se poate de real.

„Pești mai mari decât oamenii”. Asta spun localnicii de la Siriu, după ce ar fi văzut imagini cu somni de aproape o sută de kilograme ce trăiesc în apele lacului de acumulare. La rândul lor, angajați ai Apelor Române ar fi fotografiat fragmente ale unor pești uriași, prinse în sitele deversoarelor barajului.

Informația că în lac ar trăi adevărați „monștri acvatici” a fost vehiculată și de scafandrii veniți sâmbătă de la ISU Brașov și Vrancea pentru a căuta trupul tânărului căzut din barcă. Unul dintre scafandri, care ar mai fi participat la misiuni  pe barajul de la Siriu, le-ar fi povestit celor prezenți despre pericolul din apă.

Departe de a fi o simplă poveste pescărească, trebuie spus că lacul de acumulare de la Siriu este un paradis acvatic pentru speciile de pești ce populează această întindere de apă. Pește răpitor de talie mare, somnul găsește aici condițiile optime de dezvoltare.

Cu o lungime medie de 2 metri, specia de răpitor poate atinge 3 metri și o greutate de 150 kg. Unii somni pot depăși 80 de ani. Se hrănesc cu pești și raci, dar pot ataca și păsări acvatice sau mamifere tinere.

De patru zile, scafandrii caută trupul unui tânăr în vârstă de 32 de ani, căzut din barcă vineri seară, în timp ce se plimba pe lacul Siriu. În unele porțiuni, adâncimea lacului depășește 100 de metri, ceea ce face aproape imposibilă misiunea scafandrilor. Vizibilitatea în apă este de 5-6 metri, iar echipele de căutare se tem și de peștii răpitori de aici.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5