Știrile zilei

De la o extremă la alta | ANUNȚUL meteorologilor

În următoarele ore, vremea își va etala din nou capriciile. După câteva nopţi în care am tremurat, ne așteaptă zile în care mercurul în termometrul va atinge chiar şi 27 de grade Celsius.

De astăzi, de la toamna friguroasă trecem la o vreme blândă. În sudul ţării, valul de aer cald va aduce maxime ce pot depăși local la câmpie și podiș, pragul unei zile de vară: 25 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în Banat, Oltenia, sudul Munteniei şi sudul Moldovei. Vor fi temperaturi cu peste 10 grade Celsius peste normalul perioadei.

Meteorologii spun că, izolat, în sudul Olteniei şi în Banat, se pot atinge chiar şi 27 de grade.

Această anomalie termică se datorează unui brâu anticiclonic, ce se va extinde dinspre nordul Africii și vestul Europei până spre zona estică și sud-estică a continentului.

O răcire se va produce joi în regiunile vestice, nordice și centrale, unde maximele se vor opri la 14 – 18 grade Celsius, iar vineri și în rest, cu valori diurne cuprinse între 9 – 20 grade Celsius.

  • Va fi cald până la sfârşitul săptămânii viitoare

Din weekend, însă, și în prima parte a săptămânii următoare, un alt proces de încălzire va aduce maxime ce pot depăși local la câmpie și podiș, pragul unei zile de vară.

Medicii avertizează că aceste fluctuaţii de temperatură slăbesc sistemul imunitar şi ne sfătuiesc, în primul rând, să ne îmbrăcăm corespunzător. Meteorogii susţin că această încălzire va dura până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close