Administrație

Decizie de ultim moment în cazul Spitalului Județean și al DGASPC Buzau

După demisia de marți a medicului Cosmin Ursăchescu din funcția de manager al SJU Buzău, consilierii județeni au retras de pe ordinea de zi a ședinței de joi proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de director al DGASPC a lui Claudiu Damian.
Cu două zile înaintea reunirii miniparlamentului județean, cea mai mare unitate spitalicească din Buzău a rămas fără director, astfel că, cosmin editabaleșii conduși de Cristi Bîgiu au decis ca Damian să nu mai conducă Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului, ci să managerieze Spitalul Județean de Urgență.
După aproape șapte luni la șefia spitalului, medicul ORL-ist Cosmin Ursăchescu a decis să se întoarcă la bisturiu. Deși și-a înaintat de bunăvoie demisia, se pare că acest gest vine în urma unor discuții îndelungate cu reprezentanții Consiliului Județean, cei care conduc, de fapt, Spitalul Județean. În ultimele zile, el ar fi fost chemat la raport de către liberalii din CJ, acolo unde Ursăchescu a și decis să renunțe, după ce i s-ar fi impus anumite decizii legate de conducerea spitalului.
Așa se face că, proaspăt intratul în scena politică buzoiană Claudiu Damian, cel care a condus în ultimii ani Romarta, face cale întoarsă de la Protecția Copilului la Spitalul Județean.
Postul de la DGASPC Buzau rămâne astfel vacant, după ce Consiliul Județean a decis să o elibereze din funcție pe actuala directoare, Alina Bădulescu.
Rămâne de văzut dacă aleșii județeni vor propune, tot mâine, numirea unui manager la instituția care se ocupă de asistența și protecția copilului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: