Știrile zilei

DECIZIE: Întreaga secție ORL, testată pentru depistarea Covid-19

Toate cadrele medicale și pacienții internați pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău vor fi testați pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noul coronavirus. Decizia a fost luată în urma anchetei epidemiologice a DSP Buzău, după ce un medic de pe ORL a fost depistat ieri pozitiv.

Potrivit reprezentanților SJU Buzău, de la izbucnirea focarului de COVID-19 în spital au fost depistate pozitiv 13 persoane. Este vorba despre 4 pacienți, doi medici, cinci asistente medicale și două infirmiere, afectate fiind două secții: Medicină Internă și ORL.

Situatia cazurilor confirmate astazi, 19 mai, este urmatoarea: un medic de pe sectia O.R.L. si o asistenta medicala de pe sectia Medicina Interna au iesit pozitivi. Va informam ca in cursul zilei de ieri, au fost testate 32 de cadre medicale (medici, asistenti medicali, infirmiere) care au intrat in contact cu pacientii care au iesit pozitivi si personalul medical de pe sectia Dializa-Nefrologie, rezultatele fiind negative.”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Potrivit maganerului Claudiu Damian, probabilitatea ca, în zilele următoare, să fie „pozitivate” și alte cazuri este destul de mare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close