Educaţie

Delincvența juvenilă le-a dat de lucru polițiștilor buzoieni

Cazurile în care minorii sunt implicați în diverse tipuri de infracțiuni s-au înmulțit considerabil în ultima perioadă, ceea ce a constituit un semnal de alarmă pentru polițiștii buzoieni.

Din dorința de a preveni și combate delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, Poliţia municipiului Buzău a organizat politisti_si_elevi_-scoala_altfelvineri o acțiune de conștientizare și responzabilizare a tinerilor aflați în situații de risc.

Pe lângă acțiunile de prevenire și combatere a infracționalității în rândul tinerilor, poliţiştii de proximitate,ajutați de jandarmi şi poliţişti locali, au avut în vedere și cazurile de absenteism școlar.

În total, au fost efectuate verificări în 40 de unităţi de alimentaţie publică, pentru a se stabili dacă angajaţii societăţilor respective se conformează interdicţiei legale de a servi cu băuturi alcoolice minorii şi persoanele aflate în stare de ebrietate.

Poliţiştii de proximitate au efectuat verificări şi la 12 unităţi de învăţământ, cu privire la modul de asigurare a pazei.

În zonele în care s-a acţionat, au fost identificaţi 39 de elevi care fac obiectul informărilor înaintate de poliţişti şcolilor şi liceelor la care sunt înscrişi, pentru a se stabili dacă ar fi trebuit sau nu să se afle la ore.

  • Şi poliţiştii Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni au desfăşurat în aceeaşi zi o acţiune ce a avut drept scop siguranţa elevilor.

Poliţiştii au participat la 5 întâlniri cu elevii în unităţi de învăţământ de pe raza de competenţă şi au discutat cu aceştia despre normele şi regulile pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime sau autori ai unor fapte penale.

Activităţile de acest gen vor continua, în conformitate cu măsurile stabilite în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close