Educaţie

Demonstrații ale mascaților buzoieni în tabăra de prevenire a criminalității de la Poiana Pinului

Tabăra tematică de prevenire a criminalității și a consumului de droguri „Sunt inteligent. Știu să fiu în siguranță!” își propune să îi informeze tinerii buzoieni pe linia siguranței personale și a pericolului 646x404drogurilor.
Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Serviciul Rutier participă luni, începând cu ora 11,00, la deschiderea activităților Taberei, ce va avea loc la Centrul de agrement Poiana Pinului.
Până pe 14 august, specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău vor susține, alături de reprezentanți ai celorlalte instituții implicate în acest proiect, sesiuni informative pe domenii de actualitate pentru preocupările adolescenților și tinerilor – concepte generale de prevenire, criminalitate, victimizare – vor implica participanții în activități specifice în cadrul atelierelor de lucru, jocuri de rol, dezbateri și vor prezenta filme tematice pe diferite domenii.
  • De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor executa un exercițiu demonstrativ în fața adolescenților și tinerilor.
Prin organizarea taberei „Sunt inteligent. Știu să fiu în siguranță!”, polițiștii doresc formarea unor deprinderi de ­si­guranță personală pentru adolescenți, prin recunoașterea situațiilor de pericol și deținerea cunoștințelor pentru gestionarea unor situații de victimizare. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de implicare a adolescenților în activități de voluntariat privind siguranța civică, participanții urmând a fi cooptați în activități de prevenire a criminalității și a consumului de droguri, tabăra fiind și un stagiu de formare ca voluntar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5