Politică

Deputații Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, prezenți la o dezbatere sub egida Conferinței pentru Viitorul Europei

Deputații buzoieni Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș au participat la o dezbatere sub egida Conferinței pentru Viitorul Europei: „Dezvoltarea ecoturismului durabil în zonele montane românești în contextul redresării post-pandemice”. Aceasta a avut loc în contextul în care pandemia a afectat multe afaceri din domeniul turismului.

Particip astăzi la o conferință importantă pentru #ViitorulEuropei, în contextul necesității identificării unei 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗱𝘂𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝗰𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝗻𝗲. În vederea redresării post-pandemice, 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝗰𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 din ⛰️ zonele montane poate aduce, deopotrivă, beneficii social-economice, dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor, dar și îmbunătățirea relațiilor interculturale.  Și #Buzăul are un 𝗰𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝘁 pe care îl poate exploata din acest punct de vedere. ➡️ Pentru asta, este important să conștientizăm oportunitățile și să aducem la aceeași masă autoritățile locale, producătorii, comercianții și turiștii doritori de experiențe noi.”, a scris deputatul Romeo Lungu pe Facebook.
Și deputatul Laurențiu Țepeluș a vorbit despre participarea la dezbatere:
La invitația Comisiei pentru Afaceri Europene particip, împreună cu deputatul buzoian Romeo Daniel Lungu, la dezbaterea „Dezvoltarea Ecoturismului durabil în zonele montane românești în contextul redresării post-pandemice”. Aceasta se desfășoară sub egida Conferinței privind viitorul Europei alături de reprezentanți ai ministerelor de resort, administrației locale și societății civile. Domeniul HoReCa a fost foarte afectat de măsurile impuse de pandemie, iar criza prețurilor la energie face ca situația să fie foarte complexă și să își pună amprenta în mod negativ asupra turismului. Țara noastră, inclusiv zona montană din Buzău, prezintă un potențial turistic extraordinar, dar pentru atingerea obiectivelor sunt necesare discuții aplicate, explorarea posibilităților de dezvoltare și căutarea de soluții concrete. Avem în acest moment oportunități de finanțare prin PNRR care trebuie fructificate, iar dezbaterea acestora este necesară și binevenită.”, a scris parlamentarul buzoian.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button