Politică

Deputatul Adrian Mocanu a rămas pe dinafară?

Alegerile de ieri au produs numeroase surprize, unele plăcute, altele amare pentru partide care deja se visau în Parlament. Bunăoară, nimeni nu se aștepta ca PSD să câștige în fața unui PNL aflat de un an la guvernare și sprijinit masiv de Klaus Iohannis, care s-a implicat vădit în campanie.

O altă surpriză o reprezintă rămânerea pe dinafară a PMP-ul lui Traian Băsescu, formațiune care, cel puțin la această oră, nu a făcut pragul electoral și nu intră în Parlament.

Deși este nevoie de o minune pentru ca PMP să treacă de 5%, anumite voci ale Mișcării Populare susțin că pragul va fi atins. Asta în timp ce primarul Constantin Toma a anunțat deja că PSD a câștigat șase mandate (4 deputați și 2 senatori), ceea ce înseamnă că Mocanu și Bădulescu nu mai intră în Parlament.

De altfel, echipa lui Adrian Mocanu trăiește, probabil, o mare dezamăgire. Deputat cu trei mandate a încercat aproape orice combinație politică posibilă: PSD, PSRO, PMP, ALDE și din nou Mișcarea Populară. La nivel județean, partidul cu mărul verde s-a clasat pe locul al treilea, depășind Alianța USR-PLUS și sperând să câștige un senator și un deputat.

Numai că PMP pare să nu facă pragul la nivel național și, ca o ironie, procentele obținute la Buzău (aproape 9%), ar urma să fie redistribuite partidelor cu scoruri mari, adică în primul rând PSD-ului pe care l-a atacat cu atâta vehemență.

C-așa-i în viață: Ceea ce semănăm, aia culegem, și toate nedreptățile ne sunt trecute pe o notă de plată pe care, vrem, nu vrem, o vom achita cândva.

  • Conform datelor B.E.C., nici PRO România nu a intrat în Parlament.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. O sa aiba timp de proiecte personale importante…o ciorbiță, un grătar…Că în rest a mancat degeaba banii romănilor și a exploatat niște oameni mici cu ambiții mari, din IPJ Buzau, Administrația Finaciară, Garda de Mediu. Oricum cum nu a reusit sa egaleze profilul de combinator al seniorului pentru un motiv simplu….nu l ajuta fața și nici intelectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button