Politică Știrile zilei

După ce a fost lăsat pieton | Deputatul Mocanu, propunere în sprijinul șoferilor

În viitor, șoferii prinși de polițiști pe picior greșit vor putea să-și aleagă perioada în care să le fie suspendat permisul auto. Propunerea le aparține deputaților ALDE Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu, care ar fi avut permisele suspendate din cauza încălcării regulilor de circulație.

În luna martie, deputatul ALDE Alexandru Băișanu a depus la Senat un proiect de lege în regim de urgență. Potrivit acestuia, conducătorii auto pot alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto în termen de 1 an de la data săvârșirii faptei.

Potrivit Radio Europa Liberă, inițiativei sale i s-a alăturat și colegul său, deputatul Adrian Mocanu.

La momentul respectiv, Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea după ce polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru trei luni. Demnitarul a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate.

Băișanu a pierdut procesul prin care cerea anularea procesului verbal care l-a lăsat fără permis de conducere pentru 3 luni și i-au dat o amendă de 1040 de lei, potrivit judecătorilor tribunalului Vrancea.

Adrian Mocanu avea și el permisul suspendat după ce a lovit o tânără pe trecerea de pietoni. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au clasat dosarul privind fuga de la locul accidentului, iar victima impactului și-a retras plângerea.

Cei doi deputați care au depus proiectul de lege au deplâns soarta șoferilor care „se aleg cu suspendarea permisului de conducere și pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân fără pâine”.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat şi urmează acum să fie dezbătut în Camera Deputaţilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5