Politică

Deputatul buzoian Andi Cristea, desemnat să gestioneze dosarul Metaverse, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Deputatul Andi Cristea a fost desemnat sa gestioneze la nivel european, din partea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, dosarul Metaverse.

Decizia a fost luata, prin vot, joi, 26 ianuarie, in cadrul Comisiei pentru cultura, stiinta, educatie si media a APCE, reunite la Strasbourg in cadrul primei sesiuni plenare din 2023. Candidatul roman a obtinut cele mai multe voturi in competitia cu alti doi candidati din Elvetia si Danemarca.

În calitate de raportor al Adunării, deputatul Cristea urmeaza să examineze aspectele relevante cu privire la Metaverse, rolul pe care Consiliul Europei ar trebui sa il aiba in revizuirea sistemelor și standardelor existente.

In urma adoptarii unei rezolutii pe aceasta tema, Consiliul Europei poate propune recomandări statelor membre cu privire la modul în care democratia, drepturile omului și statul de drept pot fi protejate și promovate cu referire la aceasta noua tehnologie revoluționara.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!