AdministrațiePolitică

Deputatul buzoian Marcel Ciolacu, veste bună pentru polițiști, militari și funcționari publici cu statut special

Cadrele militare din întreaga țară, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din Administrația Penitenciarelor sunt tot mai aproape de reintroducerea pensiilor speciale.
Printr-un comunicat de presă demis radacției noastre, deputatul buzoian Marcel Ciolacu anunță că marți, 30 iunie 2015, Camera Deputaţilor a adoptat la votul din plen Proiectul de act normativ iniţiat de Guvernul Ponta, care reglementează dreptul la pensii şi alte drepturi sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special Veterandin sistemul administraţiei penitenciarelor:
„Am susţinut acest vot favorabil dat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor şi sunt bucuros pentru că multe cadre militare active din Buzău vor fi beneficiari direcţi ai acestor drepturi, mai ales că în judeţul nostru sunt prezente mare parte din forţele terestre şi aeriene ale Armatei a 2-a române, astăzi Divizia 2 Infanterie Getica.”, transmite parlamentarul buzoian.
  •  – În 2011, Guvernul condus de Emil Boc a decis eliminarea pensiilor speciale.
După decizia din 2011 a Cabinetului Emil Boc, prin care se eliminau pensiile speciale, Guvernul Ponta a susținut proiectul de lege prin care militarii și polițiștii își vor recăpăta drepturile. Actul normativ în cauză are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal privind acordarea pensiilor militare de stat şi a altor drepturi de asigurări sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaților – for decizional în acest caz -,  a urmărit întreg procesul legislativ în urma căruia a fost votată adoptarea acestui Proiect de lege cu caracter organic. Ultima fază a adoptării constă în trimiterea legii votate spre promulgare la Preşedinte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close