PoliticăȘtirile zilei

Deputatul buzoian Sebastian Radu, despre pensiile șefilor de stat: „Menținerea acesteia ar fi o dovadă de ipocrizie!”

Deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu a depus un amendament la Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, Pl-x 166/2018, care se află în dezbatere în Camera Deputaților.

Amendamentul propune abrogarea literei b) a articolului 2 din Legea 406/2001 ce prevede că persoanele care au avut calitatea de șef al statului român beneficiază pe durata vieții de o indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu.

„Având în vedere faptul că de foarte multe ori în spațiul public inițiatorii propunerii legislative au susținut și susțin în continuare dorința de a elimina toate pensiile speciale, mai puțin cele pentru două categorii, ale militarilor, conform cutumei din celelalte țări membre NATO și cele acordate magistraților, așa cum recomandă Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) consider corect ca și indemnizația celor care au avut calitatea de șef de stat să fie eliminată. Menținerea acesteia ar fi o dovadă de ipocrizie și ar pune la îndoială veridicitatea afirmațiilor conform cărora se elimină toate indemnizațiile (pensiile) speciale cu cele două excepții menționate anterior.”, a precizat deputatul Sebastian Radu.

Deputatul PSD s-a adresat și fiecărui lider de grup parlamentar din Camera Deputaților pentru a le expune motivele care au stat la baza amendamentului propus și pentru a le cere să îl susțină.

„Sper ca fiecare lider de grup să își anunțe colegii despre acest amendament, să îl discute și să îl susțină. Bineînțeles, în cazul în care doresc, în special inițiatorii, să fie complet corecți și să își asume propunerea de a elimina toate pensiile speciale și pentru a asigura promovarea principiului echității, corectitudinii și tratamentului egal al cetățenilor României.”, a mai precizat deputatul Sebastian Radu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. De ce nu propune: parlamentarii sa nu mai beneficieze de indemnizatii de chirie, transport, pensie speciala, si la urma urmei ei ocupa aceste functii in beneficiul cetatenilor, deci sa fie munca voluntara. Ce tot o lalaie ca ei au raspunfere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button