Politică Știrile zilei

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău: „Avem datoria să asigurăm o Președinție de succes”

Este o zi importantă pentru România, pentru că astăzi țara noastră își asumă, pentru întâia oară de la aderarea din 2007 la, un rol important la nivel europeaN: preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În urmă cu puțin timp, președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a transmis un comunicat de presă privind momentul important pe care trăiește astăzi România în contextul preluării Președinției rotative a Consiliului UE:

loading...

„Anul acesta marcăm un important examen de maturitate din istoria noastră modernă: deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.  Este pentru prima dată de la aderarea țării noastre din 2007 când ne asumăm un rol atât de important la nivel european și, tocmai de aceea, avem datoria să asigurăm o Președinție de succes, care să consolideze profilul țării noastre în rândul partenerilor și să genereze încredere în capacitatea României de a media tematicile complexe aflate pe agenda europeană.

Eforturile tuturor în această perioadă trebuie să se concentreze, atât din punct de vedere logistic, prin găzduirea numeroaselor întâlniri formale și informale care vor avea loc, cât și operațional, prin asigurarea prezidării grupurilor de lucru și diverselor formațiuni ale Consiliului UE în care va trebui să asigurăm coerența, continuitatea și dinamismul legislativ al Uniunii Europene. Așadar, avem de îndeplinit o sarcină complexă, care va necesita un cumul de eforturi publice între toate instituțiile relevante ale statului implicate în acest proces și care, în final, va trebui să poziționeze România în centrul proiectului european.

Este important să reușim să facem acest lucru mai ales din perspectiva tematicii pe care țara noastră va trebui să o gestioneze în această primă parte a anului: 2019 marchează o nouă etapă a proiectului european, trebuie gestionat cu foarte multă prudență și abilitate momentul ieșirii Marii Britanii din UE – Brexit, precum și pregătirea alegerilor europarlamentare. De asemenea, printre altele, vom avea de mediat negocierea pentru viitorul cadru financiar multianual, adică bugetul Uniunii Europene pentru următorii 5 ani, dar și relația cu celelalte țări din vecinătatea UE, unele fiind caracterizate prin instabilitate, conflict sau nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Am toată încrederea că vom da dovadă de flexibilitate și perseverență și că putem fi o sursă de idei, inovare și cunoaștere la nivel european. Împreună trebuie să promovăm o imagine pozitivă, de stabilitate și coerență pentru a demonstra că România poate face față cu brio unui moment atât de important pentru orice membru al Uniunii Europene.”

https://www.romania2019.eu/

Deputat MARCEL CIOLACU

  Președinte PSD Buzău

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5