PoliticăȘtirile zilei

Deputatul Marcel Ciolacu, VESTEA care va bucura milioane de români

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că a votat proiectul de lege privind sistemul public de pensii din România. Noua formulă îi avantajează pe cei peste cinci milioane de români aflați în plată.

Este o lege fundamentală și extrem de așteptată de peste 5 milioane de pensionari, care de acum înainte vor avea o perspectivă sigură atât în ceea ce privește modul în care li se calculează pensiile, cât și cuantumul cu care acestea vor crește în fiecare an.

Practic, până în 2020 vom reuși dublarea punctului de pensie: de la 871 de lei cât era în 2016, la 1.100 de lei în prezent, 1.265 de lei anul viitor și 1.775 de lei la finalul mandatului. De asemenea, nicio pensie care urmează să fie recalculată nu va scădea, dar vor fi eliminate în schimb toate inechitățile actuale din sistem prin fundamentarea calculelor având la bază principiul contributivității, egalității și solidarității sociale.

Oamenii care au muncit zeci de ani au dreptul la o bătrânețe decentă, iar prin proiectul de lege adoptat astăzi vom face un mare pas înainte pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor.”, a scris liderul PSD pe Facebook.

În acelasi timp, noua lege va rezolva, odată pentru totdeauna, si inechitățile din sistem.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button