PoliticăȘtirile zilei

Deputatul PSD Sorin Lazăr,  proiect de Lege  privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv

 Proiect de Lege  privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv – pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților (președinte comisie – deputat SORIN LAZĂR)

În data de 29 ianuarie 2020, Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a avut pe ordinea de zi cinci proiecte legislative (un raport și patru avize).

Domnul deputat SORIN LAZĂR, președintele comisiei a supus dezbaterii PLx 673/2018 – Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv.

Această inițiativă legislativă prevede extinderea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese prevăzute pentru funcţionarii publici, astfel cum acestea sunt reglementate prin Legea nr.161/2003, asupra tuturor categoriilor de persoane desemnate să exercite controlul financiar preventiv propriu la nivelul entităţilor publice. Totodată, a ținut să sublinieze faptul că, legea va fi mai restrictivă pentru a evita situații de incompatibilități sau posibile conflicte de interese.

Proiectul a fost susținut atât de reprezentanții guvernului actual cât și de precedentul executiv și a primit un raport de adoptare, votat în unanimitate de membrii prezenți la lucrările comisiei.

Tot astăzi, comisia a fost sesizată pentru a aviza și alte patru proiecte legislative. Au existat mai multe cereri din partea deputaților, respectiv a reprezentanților executivului pentru elaborarea unei poziții comune iar în urma discuțiilor, parlamentarii au luat decizia de amânare pentru dezbatere și vot într-o ședință viitoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button