Știrile zilei

Descarcă de aici modelul oficial de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, astăzi, pe Facebook modelul oficial al declarației pe propria răspundere, precum și modelul adeverinței ce trebuie completată și semnată de angajator.

Reprezentanții M.A.I, îi sfătuiesc pe români să se informeze numai din surse oficiale. Conform textului publicat pe Facebook, declarația pe propria răspundere le este necesară celor care vor să iasă afară în intervalul 0.00 – 05.00, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și pe întreaga durată a săptămânii, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori.

„Vă punem la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 05.00, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și pe întreaga durată a săptămânii, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, precum și MODELUL adeverinței eliberate de angajator.
🔴Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.
🔴Declarația pe proprie răspundere completată/adeverința eliberată de angajator se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române și ai Jandarmeriei Române, la momentul legitimării persoanei.
🔴Menționăm faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 308 din 26.03.2021, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 20.00 a zilei de 28 martie a.c., pentru localitățile în care incidența îmbolnăvirilor la 1000 de locuitori este mai mare de 4, respectiv de 7,5.
🔴Modelele de declarație pe propria răspundere și al adeverinței eliberate de angajator pot fi descărcate accesând link-ul https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii, precum și accesând pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, secțiunea UTILE.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a MAI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Această declarație are suport logic !?!?!
    Milițienii au și ei declarație ???
    Și ei se „supun” restricțiilor, nu ???
    Sau pentru executanții sistemului este opțională ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: