Știrile zilei

Descindere la două locații în care se vindeau fake-uri

Poliţiştii au indisponibilizat şi ridicat bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 50.000 de lei.

Ghinion pentru un agent economic din Pogoanele, care vindea haine și încălțăminte „de firmă”. Ieri, două locuri în care își ținea marfa au fost călcate de polițiști, în total fiind confiscate bunuri de aproape 50.000 de lei. Patronul magazinului s-a ales cu dosar penal.

Marți, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în orașul Pogoanele, la un agent economic despre care existau indicii asupra săvârşirii infracţiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele. În total, au fost indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului original sau contrafăcut al produselor, peste 260 de articole vestimentare și de încălțăminte ce poartă însemnele unor mărci identice sau similare unor mărci înregistrate.

Valoarea bunurilor a fost estimată la peste 50.000 de lei.

În baza mandatului de aducere, reprezentantul operatorului economic a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogonele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button