Social

Destin NEMILOS pentru un băiețel de 11 ani, din Pogoanele

Se spune că pruncii sunt mâinile cu care ne prindem de Rai, dar ce se întâmplă atunci când micuții rămân, la rândul lor, fără mâinile călăuzitoare ale celor care le-au dat viață?

Ștefan este un copil necăjit, exact ca-n povestirea lui Sadoveanu. Un om mic, dar cu responsabilitățile unui om mare, băiatul te privește cu ochi triști, nemângâiați. Poartă în suflet o durere mare.

Băiatul are 11 ani și este în clasa a V-a la școala din Pogoanele. Mama lui l-a părăsit acum câțiva ani, pentru un bărbat dintr-un sat vecin. Singurul său sprijin a fost, până acum câteva zile, tatăl său. Bărbatul în vârstă de 38 de ani s-a prăpădit însă la sfârșitul săptămânii trecute, după o boală care nu l-a lăsat nici măcar să-și ia rămas-bun. A murit subit, fiind găsit fără suflare în modesta casă din comuna Pogoanele.

Ștefan este acum nădejdea casei. Protecția Copilului pare să aibă însă alte planuri.

Lui Ștefan, destinul trebuie să-i fi pregătit ceva grozav pentru viitor, de vreme ce-l supune atâtor crude încercări! Școala este alături de el, Primăria și Biserica vor face la fel și nici în privința noastră nu am prea mari îndoieli.

Bunica, singura rudă din viața lui Ștefan, nu are nici de unele. Pe lângă durerea pierderii fiului, bătrâna nu are acum nici bani pentru înmormântare. Iar când își vede nepotul atât de năpăstuit, parcă nu mai are lacrimi să plângă.

Suntem alături de elevul nostru,din clasa a V-a, in greaua pierdere a tatălui său. Părăsit de mama în urma cu câtiva ani, Stefan a fost crescut cu mare dragoste de tată, ajutat de bunică. Astazi, tatăl nu mai este… Ștefan are nevoie, mai mult ca oricand,de ajutorul nostru. Vrea sa rămână alaturi de bunică si sa se sprijine reciproc. Primaria orasului Pogoanele va acorda un ajutor de urgență familiei. De asemenea, oameni de bine au strâns o sumă de bani necesară inmormântarii tatălui. Greul abia acum începe pentru copil… Haideti sa fim alaturi de Stefan!”, a scris, pe Facebook, directorul adjunct al școlii, prof. Florentin Dițoiu.

Pentru a nu fi luat de lângă bunică, Ștefan are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi. Oamenii de bine sunt rugați să ajute cu cât pot pentru ca micuțul să nu ajungă într-un centru de plasament.

Cei care doresc să îl ajute pe Ștefan în acest moment greu o pot face intrând în legătură cu directorul școlii, prof. Dițoiu, la numărul de telefon: 0767 026 872.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

 1. Buna ziua !
  Cum putem ajuta acest copil ?
  Suntem un grup off road din Buzau si vrem sa facem o campanie proprie pentru a ajuta acest copil !
  Va rugam daca stiti lasati-ne o adresa sau nr de telefon,orice sa putem contacta bunica sau copilul…
  0762.340.306 Gabi
  Multumesc si astept raspuns !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: