Știrile zilei

DILEMĂ: Sunt deschise locurile de joacă din Buzău?

Relaxarea din ultimele săptămâni pare să nu fi fost pe placul autorităților, care au reînceput controalele la terasele și spațiile care atrag multe persoane. Locurile de joacă sunt și ele vizate, deși acestea nu au fost deschise niciun moment de la instituirea stării de urgență.

Deși sunt luni de zile de când copiii se uită cu jind înspre leagăne și tobogane, sunt și locuri de joacă din Buzău în fața cărora părinții nu știu cum să reacționeze, iar asta pentru că legea spune una, iar unele autorități zic alta.

De pildă, la un loc de joacă din zona Parcului Marghiloman chiar polițiștii locali îi încurajau pe părinți să își treacă micuții pe sub bandă pentru a se putea distra în voie.

Ceea ce nu e rău în sine, date fiind nevoia celor mici de activitate și condițiile în care ne-am trăit cu toții ultimele patru luni.

Este important de știut însă că locurile de joacă din Buzău sunt în continuare închise, aspect confirmat și de către viceprimarul municipiului, Ionuț Apostu:

„Locurile de joacă din municipiu au fost închise printr-o decizie luată la nivel național. Buzăul s-a conformat și el, iar astăzi, toate locurile de joacă sunt închise, fiind delimitate cu bandă de către Poliția Locală.”, a precizat edilul.

Așadar, la Buzău și în țară au fost redeschise doar parcurile, nu și locurile de joacă, iar părinții care nu respectă aceste restricții, riscă să fie amendați. Și, la cum par să evolueze lucrurile, scenariul revenirii la usturătoarele amenzi pare tot mai verosimil..

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button