Administrație

Din 2016, Primăria Municipiului Buzău va fi obligată să asigure infrastructura pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii privind regimul deșeurilor, Primăria Municipiului Buzău și celelalte autorități locale din România vor fi obligate de la 1 ianuarie 2016 să asigure infrastructura necesară colectării a patru tipuri de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă.reciclare buzau

Conform documentului, autoritățile administrației publice locale sau,după caz, asociațiile de dezvoltare intercomunitară, în calitate de deținători legali ai deșeurilor municipale încredințate, pot organiza în condiții legale vânzarea materialelor rezultate din colectarea deșeurilor.

Primăria nu va putea folosi însă banii obținuți din vânzarea deșeurilor, decât pentru finanțarea gestionării deșeurilor municipale.

Din nota de fundamentare a proiectului de lege reiese că directiva europeană are scopul de a contribui la realizarea, în Uniunea Europeană, a obiectivului „o societate a reciclării”, urmărind evitarea generării de deșeuri și utilizarea deșeurilor ca resursă. În conformitate cu acest obiectiv, deșeurile trebuie colectate separat, în măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, economic și al protecției mediului, înainte de a fi supuse unor operațiuni de valorificare.

  • La Buzău,  Carrefour Romania si Green Group au deschis o stație de reciclare a aparatelor electronice si a altor 10 tipuri de deseuri (deseuri din plastic, sticla, doze de aluminiu, hartie, cartoane etc.). In schimbul materialelor aduse, clientii primesc vouchere de cumparaturi care pot fi folosite in Carrefour.
Sigurec 1 este singura statie care colectează o gamă atât de largă de deseuri si este amplasată în spațiul public. În plus, Sigurec 1 presupune un parteneriat multiplu intre Primăria Municipiului Buzau, Carrefour si Green Group.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5