AdministrațieEconomicȘtirile zilei

Din nou probleme la Taxe și Impozite? | Gaură de 60 de miliarde, descoperită de auditori, după ștergerea unor datorii

La aproape un an de la de izbucnirea celui mai mare scandal de corupție în care a fost vreodată implicată Primăria Buzău, cel al ștergerii unor datorii de peste 30 de miliarde de lei vechi, noi nereguli la Direcția de Taxe și Impozite sunt scoase la iveală de auditori.

Potrivit Campus Buzău, un control efectuat recent de Camera de Conturi scoate la iveală nereguli la Direcţia de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei. Datele auditorilor relevă că, în perioada 2013 – 2015, din evidenţa fiscală a Direcţiei au fost şterse, în mod nelegal, impozite, taxe şi amenzi datorate de mai mulţi contribuabili, în valoare de peste 6 milioane de lei.

Potrivit auditorilor, în perioada 2013 – 2015, din evidenţa fiscală a Direcţiei au fost scăzute, în mod nelegal, impozite, taxe şi amenzi datorate de mai mulţi contribuabili, în valoare de 6.384.442,6 lei. Mai precis, în raportul întocmit după verificări, Camera de Conturi invocă faptul că dările respective au dispărut din sistem „fără documente legale care să justifice anularea acestor debite datorate bugetului local”.

Constatarea auditorilor se apropie de cele sesizate de procurorii DIICOT Buzău, în cazul celor 6 funcţionari din Palatul Comunal acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fiind trimişi în judecată pentru un prejudiciu de peste 3 milioane de lei din ştergerea ilegală a unor creanţe.

În urma raportului creionat de auditori s-a dispus „refacerea bazei de date precum şi urmărirea şi încasarea de la contribuabili a debitelor datorate, sau în caz contrar de la persoanele stabilite ca răspunzătoare”, termenul de remediere a problemei fiind stabilit la data de 30.12.2016. Noua conducere din Palatul Comunal a dispus verificări interne în cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite, pentru a fi identificate persoanele vinovate de neregulile constatate de Camera de Conturi. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button