Știrile zilei

Din tenebrele de la Săpoca: Tânăr PARALIZAT, ținut la izolare

Aflat în mijlocul unui scandal de proporții după uciderea a cinci oameni de către un pacient considerat liniștit, spitalul de la Săpoca rămâne în continuare pe radarul presei, informațiile furnizate de foști pacienți fiind de-a dreptul șocante. Unitatea medicală își scoate la iveală tenebrele, iar imaginea care se conturează pare desprinsă din filmele vizionarului regizor Gore Verbinski.

Un caz special este scos la iveală în aceste zile de către Vlăduț Țicleanu, un tânăr în vârstă de 25 de ani, diagnosticat în 2011 cu scleroză multiplă. De atunci, băiatul și-a petrecut aproape tot timpul prin spitale, fiind imobilizat într-un cărucior cu rotile și având nevoie de terapie de recuperare.

Tânărul a povestit în exclusivitate pentru REPORTER BUZOIAN că a trăit clipe de groază în timpul ultimei internări la spitalul Săpoca. Băiatul a ajuns pe secția de neurologie a spitalului Săpoca pe data de 3 august 2019. Pentru că își terminase „recuperarea”, iar familia nu venea să-l ia acasă, pe data 13 august Vlăduț a fost mutat pe secția de psihiatrie a aceleiași unități medicale, doar acolo fiind un pat liber. Tânărul mărturisește însă că nu a efectuat nici măcar un minut de recuperare în cele zece zile petrecute la spital: „Am stat numai în pat, fiindcă eu nu pot să mă deplasez. I-am spus doamnei asistente că am venit pentru recuperare, dar nu s-a întâmplat nimic. Am stat pur și simplu în pat și m-am uitat pe pereți, telefonul fiindu-mi luat la internare și neavând niciun contact cu exteriorul”.

Pe data de 16, reprezentanții spitalului nu l-au mai putut ține pe tânăr internat nici la psihiatrie și l-ar fi pus să semneze fișa de internare. Vlăduț a refuzat, iar cadrele medicale au decis atunci să îl ducă la izolare. Tânărul povestește cum a fost luat pe sus de personalul medical și dus în camera destinată pacienților violenți:

„Doamna doctor mi-a zis clar: <Nu semnezi, te ducem la izolare>. Izolarea este o cameră de 2/2, încuiată permanent, fără ferestre, plină de mucegai și cu un singur pat. Două ore m-au ținut acolo, până a venit bunica să mă ia acasă.”, povestește Vlăduț.

Băiatul mai spune că noaptea bate vântul pe holurile spitalului și că nimeni nu avea cum să prevină fapta de sâmbătă noapte:

„Orice poate face ce vrea, pentru că toți dorm. Saloanele erau pline de stative metalice, iar holurile, la fel..Puteai găsi un stativ oriunde.”

Când a fost scos de la izolare, tânărului i-au fost returnate toate bunurile. „După două ore au venit în camera de izolare un instructor și o doamnă infirmieră. Mi-au schimbat pampersul, mi-au dat telefonul, cardul și ce am mai predat la internare. Apoi m-au dus la bunica și am mers acasă”, a mai povestit Vlăduț.

Oficialii spitalului au negat vehement că o astfel de întâmplare ar fi avut loc. Pacientul nu ar fi petrecut nicio clipă în camera de izolare, iar măsura mutării la psihiatrie a fost luată după ce familia ar fi refuzat să îl ia acasă pe Vlăduț.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5