EducaţieȘtirile zilei

Directorul Școlii Gimnaziale Măgura, cea mai mare notă la concurs. Cine sunt ceilalți directori de top

Săptămâna trecută s-au afișat rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ buzoiene. Cele mai mari medii, de 9,50, au fost obținute de trei profesori, doi dintre ei conducând școli din oraș, iar unul, o școală din mediul rural.

Concursul de directori a avut două probe, prima fiind examenul scris ce a avut loc la mijlocul lunii octombrie. Atunci, 218 candidați s-au prezentat la concurs, însă doar 155 dintre ei au luat notă de trecere.

O lună mai târziu, ei s-au prezentat la proba interviului, care i-a pus în fața unor situații și probleme inedite. Fiecare  avut de prezentat o ofertă managerială pe termen lung pentru școala în care candidează, a trebuit să ofere soluții pentru probleme ipotetice apărute în colectiv și să demonstreze că știu să utilizeze noile tehnologii.

După încheierea acestei probe, cele mari mari medii au fost obținute de directorii ai trei unități de învățământ din Buzău. Ei au aceeași medie, obținută în urma adunării celor două rezultate de la scris și oral ( 9.00 + 10,00)

  1. Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” – prof. Lenuța Pîrlog (9.50)
  2. Școala Gimnazială Nr. 7 Buzău – prof. Iohana Tănase (9.50)
  3. Școala Gimnazială Măgura – prof. Dan Popescu (9.50)

Medii mari, de 9,30, au obținut și directorii de la Clubul Sportiv Școlar, Colegiul Agricol „Dr. Constantin Angelescu”, dar și alți candidați. Ei își vor lua în primire mandatele în luna ianuarie a anului viitor.

Dan Popescu (foto) conduce Școala Gimnazială Măgura de aproape zece ani, timp în care instituția de învățământ a devenit un model pentru gimnaziile din țară. Cu numeroase proiecte europene și mobilități în străinătate, dotări de top și bază materială modernă, școala de la Măgura este una dintre cele mai bine văzute școli din județ.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button