PoliticăȘtirile zilei

Discordie la USR Buzău, din cauza declarațiilor deputatului Ungureanu

Filiala USR PLUS Buzău transmite că se delimitează de declarațiile făcute, astăzi, de către deputatul Emanuel Ungureanu, în cadrul ședinței de consiliu local Buzău, în care a fost supus la vot referendumul având ca obiectiv unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău. Ungureanu s-a declarat un susținător al unirii celor două UAT-uri și a precizat că se va implica în campania de informare a cetățenilor.

Nemulțumiți, colegii din propria organizație au reacționat printr-un comunicat de presă, precizând că se delimitează de afirmațiile lui Ungureanu. Mai mult, useriștii i-au recomandat clujeanului să se preocupe și de audiențe, având în vedere faptul că „astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău.”

„Domnul Emanuel Ungureanu a fost invitat în mai multe rânduri la consultări în cadrul filialei USR PLUS Buzău, consultări care au avut ca temă poziționarea partidului în privința referendumului. Din păcate, domnul deputat nu a dat curs invitațiilor și nici nu a transmis o poziție pro sau contra referendumului. De asemenea nu a transmis informații sau argumente către filiala municipală sau județeană USR PLUS. 

Poziția exprimată de dumnealui astăzi este una personală, care contravine valorilor și principiilor USR PLUS asumate inclusiv în programul de guvernare și în campania electorală din decembrie 2020. 

USR PLUS Buzău susține proiectele viabile care includ o strategie, un buget și un calendar de implementare asumate, însă acestea nu se regăsesc în proiectul administrației PSD și nici nu ne-au fost comunicate aceste informații cu toate că au fost solicitate prin reprezentanții noștri în consiliu. 

Prin urmare nu cunoaștem informațiile care au stat la baza deciziei domnului Ungureanu, având în vedere că acestea nu se regăsesc în proiectul comunicat public de domnul Toma și nici nu au fost prezentate de domnul Ungureanu în cadrul filialei USR PLUS Buzău. 

Susținem și ne dorim investiții majore de dezvoltare a municipiului Buzău (un spital municipal, o nouă zonă industrială, locuințe sociale pentru tineri, centru de cercetare și inovare), dar ne dorim ca acestea să fie realizabile și fezabile, nu doar promisiuni electorale folosite în interes personal. 

USR PLUS Buzău a obținut rezultate prin munca în echipă, prin transparență și comunicare. Domnul Ungureanu ne demonstrează astăzi, prin anunțul dumnealui, că va face “campanie din casă în casă”, fără a ține cont de opiniile colegilor de partid și ale alegătorilor din Municipiul Buzău, că preferă proiectele și interesele personale. Îi sugerăm însă, ca în timpul acestei campanii din “casă în casă”, să afle și problemele reale ale buzoienilor având în vedere că astăzi nu există un birou parlamentar al dumnealui în municipiul Buzău.”, a transmis Biroul Județean USR PLUS Buzău

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: