CORONAVIRUSȘtirile zilei

Dispută Boșcodeală-Toma, pe marginea DECESULUI angajatei de la Direcția Economică

Moartea suspectă a Vasilicăi Mihail, angajată a Direcției Economice din Primăria Buzău, constituie prilej de speculații și de acuzații între fostul primar Constantin Boșcodeală și actualul edil șef, Constantin Toma. Fostul lider de la Palatul Comunal arată cu degetul înspre Toma, acuzându-l că a creat o presiune uriașă în Primărie, punând presiune pe angajați. La rândul său, primarul în exercițiu a contracarat declarațiile lui Boșcodeală, afirmând că „tensiunea este de la fostul primar”.

Solicitat de reporterii Focus FM să comenteze cele de mai sus, Boscodeală se fereşte să recunoască relaţia de rudenie cu familia Mihail, dar a ieşit cu o primă declaraţie după 7 luni de la predarea mandatului de primar:

„Ştiu de d-na Vasilica Mihail. Nu, nu, nu este fina mea. Nu. Am cunoscut-o, mai ales după ce domnul Gegea a fost suspendat din funcţie, dl Auraş Avramescu era declarat adjunct şi prelua funcţia; cum dumnealui era de foarte multe ori în concediu, doamna îi ţinea locul. Nu cred că a avut probleme; cred că vina este a unui singur om, care, de altfel, se menţine pe poziţie… Nu ştiu de nici o presiune dar ce pot să vă spun e că ştiu că la nivelul municipiului este o stare de tensiune de nedescris datorată noului primar.”

Boşcodeală o descrie pe Vasilica Mihail:

„Era un om foarte echilibrat, soţul dumneaei avusese şi o problemă de sănătate  dar în ultima vreme era în stare foarte bună şi, de asemenea, băiatul ştiu că terminase Facultatea de Teologie şi se căsătorise; era foarte bine. Eu cred că pur şi simplu este o stare fizică, cel mai probabil din cauza serviciului. Ăsta-i punctul meu de vedere; nu înseamnă că aşa este; eu de la 1 martie nu mai am nici o legătură cu Primăria.”

Reacţia lui Toma:

Primarul a avut la rândul său o reacţie la cele de mai sus. „Îmi pare foarte rău pentru astfel de declaraţii, dar din punctul meu de vedere, acolo doamna îşi făcea treaba; a fost o persoană apreciată aici. Aseară a lucrat pînă la 6 şi jumătate şi a făcut cerere de concediu, trei zile, ca să prindă şi week-end-ul; că ar fi declarat colegilor, care mi-au spus şi mie, că pleacă cu soţul la Verneşti, de unde este şi soţul (…). Nu a fost nici un fel de presiune sau tensiune. Am avut o singură discuţie cu ea pe o plîngere a unui cetăţean care a venit în audienţă. Tensiunile sînt generate şi legate de tensiunile pe care le-a lăsat pînă la urmă cel care a fost înainte. Încercăm să rezolvăm şi noi problemele aşa cum putem. Femeia nu era pe nici o listă de dat oameni afară. Nu există nici o listă de dat oameni afară din Primărie. Era o persoană apreciată şi rămînea oricum în Primărie. Am semnat azi 40 de documente făcute de ea pînă aseară. Acum aşteptăm sa vedem ce vor spune Parchetul şi Poliţia care anchetează. Vom ajuta familia. Vom merge la înmormîntare. O să-i ajutăm cum putem. Am vorbit cu colegii. Este o stare de tensiune maximă în Primărie pentru că a murit un om. Vă daţi seama. Tensiune este şi în Direcţia Economică după ce s-au trimis în judecată 6 funcţionari. Tensiunea e de la fostul primar. Nu la angajaţii din Primărie. Eu îi înţeleg, dar trebuie să-mi fac treaba şi să respect legea. Nu ştiu de ce vorbeşte aşa dl. Boşcodeală. Tragedia e prea mare ca să ai astfel de supoziţii. Aceasta este o poziţie a sa foarte ciudată”, spune primarul Constantin Toma.

Mihail Vasilica, în vârstă de 50 de ani, era șefa unui serviciu din Direcția Economică și îi ținea locul directorului adjunct, Auraș Avramescu. Ea lucra în Primărie din anul 1999 și era percepută de colegi drept o persoană echilibrată. Necazurile se ținuseră lanț de familia femeii, însă niciodată nu a depus armele. În urmă cu câțiva ani, soțul ei a trecut printr-o operație de transplant de ficat, care a reușit. Unicul copil, absolvent de Teologie, era singura alinare a celor doi.

În dimineața zilei de 7 septembrie, femeia, care se afla în prima zi de concediu, i-a spus soțului ei că se simte rău și iese pe balcon, pentru a lua o gură de aer. Femeia a ieșit din apartamentul situat la etajul trei și a urcat la etajul al patrulea, la uscător, de unde s-a prăbușit în gol, decedând la scurt timp după impact. Anchetatorii merg pe varianta sinuciderii, însă nu sunt excluse și alte ipoteze.

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: